Így néz ki a világ legnagyobb Lego Star Wars diorámája

2024. május 20.
70.7731
marco profilja, adatai
marco
A hétvégén megtartott budapesti Comic Con-on mutatkozott be a magyar közönség számára a világ legnagyobb Lego diorámája, amely több mint 45 négyzetméternyi méretével egy komplett panellakással is felveszi a versenyt, az impozáns építményt pedig mi is ámulattal fotóztuk végig. A Star Wars univerzum által ihletett alkotás egy nagyváradi apa-fia páros Czill Botond és Czill Bence álma volt, amit a tettek követtek: a hatalmas látványosság három éven át épült a romániai RoLUG segítségével.


A nem csak Lego léptékekben mérve óriási terepasztal széltében 3.8, hosszában pedig 11.9 méter hosszú, amivel a bukaresti East European Comic Con-on elnyerte a világ legnagyobb diorámája Guinnes rekorder címet. A Star Wars univerzum kánonja szerinti, peremvidéken találhatü Lothal bolygót a Birodalom uralja, ennek megfelelően a diorámában rengeteg birodalmi épület, hajó és egyéb jármű és a civil lakosság mellett a gárdisták is nagy számban találhatók meg a témát megidéző asztalon.

Természetesen a Lázadók is képviseltetik magukat, akik nem csak hajóikkal, de szárazföldi járműveikkel és gyalogos katonai erejükkel is támadják a megszállókat, ez pedig nagyszerűvé, élettel telivé teszi a látványt. Az egyébként a Lego Star Wars 25. évfordulóját ünneplő installáció építésének utolsó fázisában a látogatók is részt vehettek, ami nyilvánvalóan nagypn egyedi élmény sokaknak.

A terepasztalon található élmény több mint 1 millió Lego kockából épült fel, és 1500 Lego minifiguránál is több teszi az egészet élettel telivé. A fotók készítésekor még mindig zajlott az építkezés és a finomítás, így elképzelhető, hogy egy-két Tie Fighter még nincs is fent, de egy biztos: a látvány lenyűgöző, nem csak egy Star Wars vagy Lego fanatikus számára. Az alkotópáros joggal lehet büszke erre a kiváló látványosságra - ha idén kihagytad, képeken megmutatjuk - legalább részben - hogy mégis hogy néz ki egy lakásnyi Lego Star Wars.


Teljes képgalériánkat ide kattintva találjátok a Lego Star Wars dioráma installációról:

Közzétette: Androgeek2024. május 20., hétfő
7 hozzászólás

Tommy

3 hete és 3 napja

De állat baszki! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 5 napja

Sajna ez nekem kimaradt. Nem nagyon promózták, finoman szólva. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 1 hete

Iszonyat látványos, ez igen!

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 1 hete

Ez de rohadt menő lehetett! meglepett smiley Nem is hallottam róla hogy jön ide egy ilyen látványosság. szomorú smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete

Kegyetlen jól néz ki!

válasz erre

Mordorer

1 hónapja, 1 hete

Woooooooow de komoly! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 1 hete

Lemaradtam róla, de majd legközelebb, ha lesz. Baromi jól néz ki!

válasz erre