Huawei Watch GT 2 Pro teszt - óramű pontossággal talál szíven

2020. szeptember 27.
66.4631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Huawei rendre jelentkezik olyan okosórákkal, amik minimum megállják a helyüket a piacon, de inkább sorolhatóak a "jó" kategóriába. A Samsung és az Apple mellett bár nehéz alapvetően meglenni, de a kínaiak mégis rendre abszolválják ezt a feladatot, és ráadásul most dobnak is az egészre egy lapáttal a Watch GT 2 Próval, ami több szempontból is remeknek titulálható. Eltöltöttünk egy hosszabb időszakot a készülék társaságában, az alábbiakban pedig teszt formájában számolunk be az élményeinkről!
 


Kezdjük kapásból a dizájnnal, hiszen mégiscsak ez az a tényező, ami első kézből szembetűnik a kicsomagolást követően. Míg a riválisok rendre inkább a futurisztikus tematika mellett teszik le a voksukat, addig a Watch GT 2 Pro egy tradicionális megközelítést alkalmaz küllem tekintetében.

Elegáns, letisztult, ráadásul a titánium borítás gondoskodik róla, hogy egy pillanatig se becsüljük le a szerkezet állóképességét. Már a kicsomagolást követően érződik az a vasszigor, amit áraszt magából az óra, hát még amikor felcsatoljuk a csuklónkra!

Az óra hátsó része kerámiából van, és bár alapvetően van egy bőrszíj hozzá, de bármikor lecserélhetjük a dobozban meglapuló, sportosabbnak nevezhető "gumis" szíjra. Előbbi viszont inkább az eleganciát képviseli, és első blikkre könnyen meglehet, hogy felmerül a kérdés, hogy ez mitől okosóra - hiszen küllemében inkább hordozza a luxus hagyományos órák formavilágát. Aztán a szoftver megvizsgálását követően egy csapásra megértjük, hogy mitől döglik a légy.

A Huawei Watch GT 2 Prót elöl zafírüveg borítja...

A Huawei Watch GT 2 Prót elöl zafírüveg borítja...


Annyit azért még hozzátennénk a kialakításhoz, hogy a tesztidőszakunk alatt nem esett karc a Watch GT 2 Prón, ami azért kellően árulkodik annak strapabírásáról, kényelemben pedig csillagos ötös. Egy pillanatig sem éreztük zavarónak a jelenlétét, komfortosan megpihen a karunkon a kütyü, mintha patikamérlegen számolták volna ki azt a méretet és súlyt, amitől ütős lesz a Watch GT 2 Pro. Annyi észrevételünk akadt, hogy edzés esetén érezhetően nehezebb, mint egy átlag fitnesz-, sőt szinte bármilyen óra, viszont még így sem esik abba a ligába, hogy problémát okozzon különösebben.

A kialakításon túl a vezeték nélküli töltés bevezetése is újdonságnak számít elődeihez mérten, sőt mi több, igazából úgy lehetne a legegyszerűbben leírni a Watch GT 2 Prót, hogy egyfajta kombója a sima GT 2-nek és a 2e-nek. Több mint 200 szoftveres számlap közül válogathatunk, alapjáraton pedig automatikusan aktiválódik a kijelző, ha felemeljük a karunkat. Egy 1,39 colos, 454x454 felbontású panelen leshetjük a látnivalókat, ami felel azért, hogy mindent kényelmesen szemügyre vehessünk. Nem fogjuk picinek érezni, pont megfelelő.

A fényerőről kellőképpen árulkodik, hogy verőfényes napsütésben is tökéletesen láttuk a karórán az időt, illetve sötétben sem bántotta a szemünket. Egyébiránt több mint száz edzésmódot támogat a rendszer, ezek közül pedig hat esetében automatikusan észleli, ha megkezdtük azt. A pulzusunkat és az alvásunkat is monitorozhatjuk a Watch GT 2 Próval, a Bluetooth 5.1 technológia pedig ügyel rá, hogy 150 méter távolságból se szakadjon meg a telefonunkkal a kapcsolat. Bejövő és kimenő hívásokat kontrollálhatunk, illetve persze zenehallgatásra is jó a Huawei terméke.

...hátul pedig kerámiát kapott

...hátul pedig kerámiát kapott


A Huawei új órája 5 ATM nyomásig vízálló, ami a hivatalos jelölések szerint alapszintű víz elleni védelmet jelent, így lehet benne pancsikolni, úszkálni, de azért ne ezzel merüljünk a Mariana árokban. Kapott a kütyü giroszkópot, gyorsulásmérőt, iránytűt, de még légnyomásmérőt és fénymérőt is.

Összesen 4 GB-nyi tárhely van, amiből kicsit több mint 2 GB-ot használhatunk ki, úgyhogy ha mindenféleképpen a mobilunktól függetlenül kívánjuk használni a ketyerét, akkor lehet máris előre kalkulálni, hogy mennyi muzsikát tudunk rápattintani a háttértárra. 32 MB-nyi memória párosul a specifikációk listájához, ugyanakkor meg kell jegyeznünk, mi azért hiányoljuk egy picit az üzenetre való válaszadás lehetőségét. Maga a kezelőfelület abszolút felhasználóbarát, egy teljesen laikus user is könnyedén fog tudni navigálni, egy pillanatig sem fog eltévedni.

Az egészségügyi adataink három eltérő platformra kerülnek feltöltésre: alapvető elvárás az AppleHealth Huawei telefon esetén, de bekerül Google Fitre, és MyFitnessPalra, amennyiben Androidos telefon segítségével használjuk a Watch GT 2 Prót, viszont ha iPhone-t csatlakoztatunk a kütyühöz, akkor csak az AppleHealth adatbázisába kerülnek fel az információk. Jelezni is tud a szisztéma az időjárás-változások potenciális bekövetkezéséről, felhasználva a barométer szenzor adatait.

A több mint száz edzéskövetés mellé több hasznos funkció is társul

A több mint száz edzéskövetés mellé több hasznos funkció is társul


A zenehallgatás kapcsán hiányosságnak éreztük, hogy nem lehet legalább egy Spotify-t letölteni, hogy streameléshez megfelelő eszköz legyen a Watch GT 2 Pro, ezzel például kiküszöbölhető lett volna a tárhely telepakolása különféle mp3 fájlokkal. A beépített hangszórót értelemszerűen nem javasoljuk zenehallgatáshoz, ellenben a hívások lebonyolításához nem rossz kis segédeszköz, ha netán nincs közvetlen közelben maga a telefon, amihez kapcsolódik a rendszer.

Mi a helyzet az akkumulátor idővel - jöhet joggal a kérdés. Simán kisajtolható akár a kéthetes üzemidő is belőle, ha energiatakarékosra vesszük a figurát, de még komolyabb használat mellett is valósággá válhat az egy hétnyi folyamatos ellátás. Nyilván a bebikázott alkalmazások, az aktív kijelző és az opciók mennyiségétől függ, hogy mennyit hozhatunk ki belőle, de bárhogyan is legyen, végeredményben ugyanott tartunk: egy óra alatt máris totálisan feltölthetjük a Watch GT 2 Prót, sőt: mindössze öt perc alatt máris rendelkezésre áll tíz órányi használathoz.

A külsős alkalmazásokat határozottan hiányoltuk, hogy hivatalos forrásból elérhetőek legyenek, hiszen azért valljuk be, a különböző third-party appok segítségével még inkább egyedivé tehető lenne az élmény. A Huawei Lite OS-ével pörög a rendszer, úgyhogy korábbról már találkozhattatok ezzel a minimalista megoldással, egyéb készülékek esetében.

Mondtuk már, hogy gyönyörű? :)

Mondtuk már, hogy gyönyörű? :)


Mit is lehet verdiktként mondani? Tény, ami tény, a Watch GT 2 Pro gyakorlatilag a sima GT 2-es, csak éppenséggel felturbózva a vezeték nélküli töltéssel és egy masszívabb kialakítással, illetve a fitneszőrültek egészen biztosan üdvözölni fogják a rengeteg új edzésmódot (azt említettük már, hogy van hegymászás és síelés is?). A külsős alkalmazások hiánya eléggé odavet az élménynek, valamint a specifikációk terén is elbírtunk volna egy izmosabb listát, mégis egy remekbe szabott, elegáns, igazi luxus érzetet kölcsönző óráról beszélhetünk.

Ami viszont jókora sallert kever le ennek a tesztnek, az bizony az árcédula. Sajnos nehéz echte pozitív hangnemben zárni az írást, mivelhogy némileg túláraztak ezúttal a Huawei-nél. A Watch GT 2 Pro magyar árcédulája 111.990 forintra rúg, ami sajnos pontosan annyival több, hogy egy olyan ligába kerül, ahol már nem feltétlenül tekinthető kiemelkedőnek, legfeljebb egy korrekt darabnak. Az itthoni megjelenés október 5-én várható, úgyhogy ha le akartok csapni egy bár nem tökéletes, de stílusos és jópofa okosórára, akkor ez lehet amire szükségetek van!
 
 • Funkciók
  7
 • Ár/érték
  8
 • Dizájn
  9
 • Használhatóság
  8

Megvételre ajánlott

80%
11 hozzászólás

Direktor

3 éve, 8 hónapja és 6 napja

Nagyszerűen eltalált dizájn, nagyon jól néz ki. Kár hogy nem integrálják jobban iOS-hez, sokat dobna rajta.

válasz erre

marco

3 éve, 8 hónapja és 19 napja

Ronalddo írta:
A szélén azok a rovások állandóak? Rajta vannak a házon vagy szoftveres?
Rajta vannak, nem szoftveres.

válasz erre

marco

3 éve, 8 hónapja és 19 napja

Kisfaludy82 írta:
Próbáltátok iPhone-nal? Stabil vele teljesen, működik minden funkció?
Igen, próbáltuk. A csatlakozás működik, értesítések is jönnek, elég stabil is az összeköttetés. Viszont a beállítások nem változtathatók az appból, tehát nem lehet pl számlapot letölteni meg ilyesmi.

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 8 hónapja és 19 napja

A szélén azok a rovások állandóak? Rajta vannak a házon vagy szoftveres?

válasz erre

Fikarc

3 éve, 8 hónapja és 20 napja

Megint korrekt kis cuccot tettek le az asztalra. Már csak az kéne hogy kicsit okosabb is legyen, ekg ilyesmi legyen benne és fullextra lesz.

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 8 hónapja és 20 napja

Próbáltátok iPhone-nal? Stabil vele teljesen, működik minden funkció?

válasz erre

inkognito

3 éve, 8 hónapja és 20 napja

Árát én is egy picit soknak tartom, de alapvetően jó kis készülék.

válasz erre

zender

3 éve, 8 hónapja és 20 napja

Porthos írta:
Egy Apple Watchnál így is lényegesen olcsóbb. Kinézetre nekem jobban is tetszik.
Szolgáltatásaiban is egész más... kacsintó smiley

válasz erre

Porthos

3 éve, 8 hónapja és 21 napja

Egy Apple Watchnál így is lényegesen olcsóbb. Kinézetre nekem jobban is tetszik.

válasz erre

TEchie

3 éve, 8 hónapja és 21 napja

Eszméletlen szép! meglepett smiley Ránézésre tényleg luxus.

válasz erre

VDemon

3 éve, 8 hónapja és 21 napja

Árazás picit durcára sikerült, de eszméletlen jól néz ki az óra.

válasz erre