Huawei Watch GT 2 Pro teszt - óramű pontossággal talál szíven

2020. szeptember 27.
65.5991
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Huawei rendre jelentkezik olyan okosórákkal, amik minimum megállják a helyüket a piacon, de inkább sorolhatóak a "jó" kategóriába. A Samsung és az Apple mellett bár nehéz alapvetően meglenni, de a kínaiak mégis rendre abszolválják ezt a feladatot, és ráadásul most dobnak is az egészre egy lapáttal a Watch GT 2 Próval, ami több szempontból is remeknek titulálható. Eltöltöttünk egy hosszabb időszakot a készülék társaságában, az alábbiakban pedig teszt formájában számolunk be az élményeinkről!


Kezdjük kapásból a dizájnnal, hiszen mégiscsak ez az a tényező, ami első kézből szembetűnik a kicsomagolást követően. Míg a riválisok rendre inkább a futurisztikus tematika mellett teszik le a voksukat, addig a Watch GT 2 Pro egy tradicionális megközelítést alkalmaz küllem tekintetében.

Elegáns, letisztult, ráadásul a titánium borítás gondoskodik róla, hogy egy pillanatig se becsüljük le a szerkezet állóképességét. Már a kicsomagolást követően érződik az a vasszigor, amit áraszt magából az óra, hát még amikor felcsatoljuk a csuklónkra!

Az óra hátsó része kerámiából van, és bár alapvetően van egy bőrszíj hozzá, de bármikor lecserélhetjük a dobozban meglapuló, sportosabbnak nevezhető "gumis" szíjra. Előbbi viszont inkább az eleganciát képviseli, és első blikkre könnyen meglehet, hogy felmerül a kérdés, hogy ez mitől okosóra - hiszen küllemében inkább hordozza a luxus hagyományos órák formavilágát. Aztán a szoftver megvizsgálását követően egy csapásra megértjük, hogy mitől döglik a légy.

A Huawei Watch GT 2 Prót elöl zafírüveg borítja...

A Huawei Watch GT 2 Prót elöl zafírüveg borítja...


Annyit azért még hozzátennénk a kialakításhoz, hogy a tesztidőszakunk alatt nem esett karc a Watch GT 2 Prón, ami azért kellően árulkodik annak strapabírásáról, kényelemben pedig csillagos ötös. Egy pillanatig sem éreztük zavarónak a jelenlétét, komfortosan megpihen a karunkon a kütyü, mintha patikamérlegen számolták volna ki azt a méretet és súlyt, amitől ütős lesz a Watch GT 2 Pro. Annyi észrevételünk akadt, hogy edzés esetén érezhetően nehezebb, mint egy átlag fitnesz-, sőt szinte bármilyen óra, viszont még így sem esik abba a ligába, hogy problémát okozzon különösebben.

A kialakításon túl a vezeték nélküli töltés bevezetése is újdonságnak számít elődeihez mérten, sőt mi több, igazából úgy lehetne a legegyszerűbben leírni a Watch GT 2 Prót, hogy egyfajta kombója a sima GT 2-nek és a 2e-nek. Több mint 200 szoftveres számlap közül válogathatunk, alapjáraton pedig automatikusan aktiválódik a kijelző, ha felemeljük a karunkat. Egy 1,39 colos, 454x454 felbontású panelen leshetjük a látnivalókat, ami felel azért, hogy mindent kényelmesen szemügyre vehessünk. Nem fogjuk picinek érezni, pont megfelelő.

A fényerőről kellőképpen árulkodik, hogy verőfényes napsütésben is tökéletesen láttuk a karórán az időt, illetve sötétben sem bántotta a szemünket. Egyébiránt több mint száz edzésmódot támogat a rendszer, ezek közül pedig hat esetében automatikusan észleli, ha megkezdtük azt. A pulzusunkat és az alvásunkat is monitorozhatjuk a Watch GT 2 Próval, a Bluetooth 5.1 technológia pedig ügyel rá, hogy 150 méter távolságból se szakadjon meg a telefonunkkal a kapcsolat. Bejövő és kimenő hívásokat kontrollálhatunk, illetve persze zenehallgatásra is jó a Huawei terméke.

...hátul pedig kerámiát kapott

...hátul pedig kerámiát kapott


A Huawei új órája 5 ATM nyomásig vízálló, ami a hivatalos jelölések szerint alapszintű víz elleni védelmet jelent, így lehet benne pancsikolni, úszkálni, de azért ne ezzel merüljünk a Mariana árokban. Kapott a kütyü giroszkópot, gyorsulásmérőt, iránytűt, de még légnyomásmérőt és fénymérőt is.

Összesen 4 GB-nyi tárhely van, amiből kicsit több mint 2 GB-ot használhatunk ki, úgyhogy ha mindenféleképpen a mobilunktól függetlenül kívánjuk használni a ketyerét, akkor lehet máris előre kalkulálni, hogy mennyi muzsikát tudunk rápattintani a háttértárra. 32 MB-nyi memória párosul a specifikációk listájához, ugyanakkor meg kell jegyeznünk, mi azért hiányoljuk egy picit az üzenetre való válaszadás lehetőségét. Maga a kezelőfelület abszolút felhasználóbarát, egy teljesen laikus user is könnyedén fog tudni navigálni, egy pillanatig sem fog eltévedni.

Az egészségügyi adataink három eltérő platformra kerülnek feltöltésre: alapvető elvárás az AppleHealth Huawei telefon esetén, de bekerül Google Fitre, és MyFitnessPalra, amennyiben Androidos telefon segítségével használjuk a Watch GT 2 Prót, viszont ha iPhone-t csatlakoztatunk a kütyühöz, akkor csak az AppleHealth adatbázisába kerülnek fel az információk. Jelezni is tud a szisztéma az időjárás-változások potenciális bekövetkezéséről, felhasználva a barométer szenzor adatait.

A több mint száz edzéskövetés mellé több hasznos funkció is társul

A több mint száz edzéskövetés mellé több hasznos funkció is társul


A zenehallgatás kapcsán hiányosságnak éreztük, hogy nem lehet legalább egy Spotify-t letölteni, hogy streameléshez megfelelő eszköz legyen a Watch GT 2 Pro, ezzel például kiküszöbölhető lett volna a tárhely telepakolása különféle mp3 fájlokkal. A beépített hangszórót értelemszerűen nem javasoljuk zenehallgatáshoz, ellenben a hívások lebonyolításához nem rossz kis segédeszköz, ha netán nincs közvetlen közelben maga a telefon, amihez kapcsolódik a rendszer.

Mi a helyzet az akkumulátor idővel - jöhet joggal a kérdés. Simán kisajtolható akár a kéthetes üzemidő is belőle, ha energiatakarékosra vesszük a figurát, de még komolyabb használat mellett is valósággá válhat az egy hétnyi folyamatos ellátás. Nyilván a bebikázott alkalmazások, az aktív kijelző és az opciók mennyiségétől függ, hogy mennyit hozhatunk ki belőle, de bárhogyan is legyen, végeredményben ugyanott tartunk: egy óra alatt máris totálisan feltölthetjük a Watch GT 2 Prót, sőt: mindössze öt perc alatt máris rendelkezésre áll tíz órányi használathoz.

A külsős alkalmazásokat határozottan hiányoltuk, hogy hivatalos forrásból elérhetőek legyenek, hiszen azért valljuk be, a különböző third-party appok segítségével még inkább egyedivé tehető lenne az élmény. A Huawei Lite OS-ével pörög a rendszer, úgyhogy korábbról már találkozhattatok ezzel a minimalista megoldással, egyéb készülékek esetében.

Mondtuk már, hogy gyönyörű? :)

Mondtuk már, hogy gyönyörű? :)


Mit is lehet verdiktként mondani? Tény, ami tény, a Watch GT 2 Pro gyakorlatilag a sima GT 2-es, csak éppenséggel felturbózva a vezeték nélküli töltéssel és egy masszívabb kialakítással, illetve a fitneszőrültek egészen biztosan üdvözölni fogják a rengeteg új edzésmódot (azt említettük már, hogy van hegymászás és síelés is?). A külsős alkalmazások hiánya eléggé odavet az élménynek, valamint a specifikációk terén is elbírtunk volna egy izmosabb listát, mégis egy remekbe szabott, elegáns, igazi luxus érzetet kölcsönző óráról beszélhetünk.

Ami viszont jókora sallert kever le ennek a tesztnek, az bizony az árcédula. Sajnos nehéz echte pozitív hangnemben zárni az írást, mivelhogy némileg túláraztak ezúttal a Huawei-nél. A Watch GT 2 Pro magyar árcédulája 111.990 forintra rúg, ami sajnos pontosan annyival több, hogy egy olyan ligába kerül, ahol már nem feltétlenül tekinthető kiemelkedőnek, legfeljebb egy korrekt darabnak. Az itthoni megjelenés október 5-én várható, úgyhogy ha le akartok csapni egy bár nem tökéletes, de stílusos és jópofa okosórára, akkor ez lehet amire szükségetek van!
 
 • Funkciók
  7
 • Ár/érték
  8
 • Dizájn
  9
 • Használhatóság
  8

Megvételre ajánlott

80%
11 hozzászólás

Direktor

2 éve, 3 hónapja és 20 napja

Nagyszerűen eltalált dizájn, nagyon jól néz ki. Kár hogy nem integrálják jobban iOS-hez, sokat dobna rajta.

válasz erre

marco

2 éve, 4 hónapja és 4 napja

Ronalddo írta:
A szélén azok a rovások állandóak? Rajta vannak a házon vagy szoftveres?
Rajta vannak, nem szoftveres.

válasz erre

marco

2 éve, 4 hónapja és 4 napja

Kisfaludy82 írta:
Próbáltátok iPhone-nal? Stabil vele teljesen, működik minden funkció?
Igen, próbáltuk. A csatlakozás működik, értesítések is jönnek, elég stabil is az összeköttetés. Viszont a beállítások nem változtathatók az appból, tehát nem lehet pl számlapot letölteni meg ilyesmi.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 4 hónapja és 5 napja

A szélén azok a rovások állandóak? Rajta vannak a házon vagy szoftveres?

válasz erre

Fikarc

2 éve, 4 hónapja és 5 napja

Megint korrekt kis cuccot tettek le az asztalra. Már csak az kéne hogy kicsit okosabb is legyen, ekg ilyesmi legyen benne és fullextra lesz.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 4 hónapja és 6 napja

Próbáltátok iPhone-nal? Stabil vele teljesen, működik minden funkció?

válasz erre

inkognito

2 éve, 4 hónapja és 6 napja

Árát én is egy picit soknak tartom, de alapvetően jó kis készülék.

válasz erre

zender

2 éve, 4 hónapja és 6 napja

Porthos írta:
Egy Apple Watchnál így is lényegesen olcsóbb. Kinézetre nekem jobban is tetszik.
Szolgáltatásaiban is egész más...

válasz erre

Porthos

2 éve, 4 hónapja és 6 napja

Egy Apple Watchnál így is lényegesen olcsóbb. Kinézetre nekem jobban is tetszik.

válasz erre

TEchie

2 éve, 4 hónapja és 6 napja

Eszméletlen szép! Ránézésre tényleg luxus.

válasz erre

VDemon

2 éve, 4 hónapja és 6 napja

Árazás picit durcára sikerült, de eszméletlen jól néz ki az óra.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink