Honor 6 Plus Teszt

2015. június 18.
4.9571
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a cikk a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
A Honor Magyarország jóvoltából megkaptuk a Honor 6 Plus készüléket tesztelésre.


Korábbi tesztünk a Honor 6-ról nagyon pozitívan zárult, így alig vártuk, hogy a kezünk közé kaparinthassuk a Plus verzióját is. Előzetesen már publikáltunk róla információkat, amiket a gyártó hozott nyilvánosságra. Sokáig úgy hírlett, hogy kis országunkba nem is érkezik meg a készülék. De a Honor másképp döntött és már nálunk is elérhető ez a nem mindennapi telefon.

A tesztet kicsit más koncepcióra vettem, mint szoktam. Azt szerettem volna elérni, hogy minél több ember markába belenyomhassam a telefont és saját maguk szembesüljenek a készülék sokkoló teljesítményével és a kijelző szépségével. De erről majd egy kicsit később.

A Honor 6 volt tavaly s még idén is a legjobb készülék ami Nálunk járt. Sok telefon megfordul a szerkesztőségbe, de mindegyikből hiányzik valami, valami ami teljessé tenné az egészet. Kivéve a Honorból.  Nagyon sok jó telefon kapható a piacon, de kevés olyan van ahol a minőség, teljesítmény, szépség, megbízhatóság és a kiváló ár találkozik egy készülékben.

Kijelző, külső:

A  Honor 6 Plus méreteit tekintve nem mondható kicsinek, 5,5?-os képátlójával a phabletek kategóriáját bővíti. Kialakítása ennek ellenére nagyon elegáns. A Honor 6 Plus 150.5 x 75.7 x 7.5 milliméter és 165 grammot nyom, ezzel nem a legvékonyabb és nem is a legkönnyebb készülék, de érezhető, hogy prémium anyagok vannak benne, és ne feledkezzünk meg a hatalmas akkumulátorról sem.

Az előlap 73,2%-át az 5'5-os kijelző uralja, melynek felbontása 1920 x 1080 pixel. A kijelző felett találjuk a készülék beszédhangszóróját, tőle balra pedig a 8 megapixel felbontású előlapi kamerát, valamint mellette egy LED értesítésjelzőt. A kijelző alatt nem találunk se fizikai, se érintésérzékeny gombokat a vezérlőgombok a kijelzőből veszik el a helyet. Ennek megjelenését persze lehet állítani, beállítható, hogy ne látszódjon mindig, csak bizonyos gesztus hatására jelenjen meg, illetve ha szeretnénk, egy speciális fóliával átvezethetőek a gombok a kijelző alatti üres területre is.

A készülék bal oldalán nem találunk semmilyen gombot, a jobb oldalán viszont elég nagy a tolongás, legfelül a készülék hangerőszabályzó gombjait, találjuk, alatta a bekapcsoló gombot, alatta pedig a SIM-kártya és MicroSD foglalatokat. Alul mindössze a MicroUSB bemenetet, mellette pedig a Honor 6 Plus beszédmikrofonját. Így végül felülre került a 3,5mm-es Jack bemenet, illetve középre egy Infra port is, amivel távirányítóként is használhatjuk a készüléket.

A telefon hátlapján találjuk a dupla kamerát a dupla LED villanóval. A telefon legnagyobb különlegessége, de erről később a kameránál lehet majd olvasni bővebben.

Szoftver:

Az alaprendszer egy Android 4.4.2-es KitKat verzió, melyhez a Huawei készülékeknél már jól megszokott EMUI felhasználói felülete társul, ennek is a 3.0-ás verzióját kaptuk meg. Az itteni szoftver teljesen megegyezik a Honor 6-nál kapottal. Pár képernyőkép a felületről. Némileg MIUI beütése van, ami nem is probléma, hiszen mára a MIUI egy meghatározó UI felület lett az Android rendszeren.

2015-06-16 09.27.34

Az egyik legfőbb és nem mindenki számára kellemes tulajdonság, hogy alkalmazásmenü nincs, így minden ikon és widget a kezdőoldalak valamelyikére kerül, ami miatt kissé kaotikus a helyzet, ám az ikonok kedv szerint mappákba rendezhetők. Ha ez sem elég, csak le kell húzni egy másik launchert, és máris lesz menü. A kezdőképernyőn lefele ujjmozdulattal gyorskereső panel hívható elő, itt appok, névjegyek és netes tartalmak között is gyorsan lehet kutakodni. A home hosszú lenyomásával csalható elő a Google-asszisztens, az alkalmazásváltón tartva ujjunkat pedig az utolsó két alkalmazás között válthatunk.

2015-06-16 09.27.07

A felületet egyébként flat ikonstílus jellemzi visszafogott, bár nem teljesen lapos átmenetekkel. Az emuis szoftverek, a felülről lehúzható értesítési és kapcsolópanel, valamint a beállítások is vékony, elegáns betűtípust használnak. A kapcsolópanel egyébként teljesen átrendezhető, és egy sor hasznos dolog elérhető innen, így a fényerőállítás és a zseblámpa. A három androidos kezelőgomb (vissza, home, alkalmazásváltó) elrejthető, ilyenkor a képernyő aljáról lehet azokat felfele simítással előhívni. A TouchPlus névre hallgató, külön megvásárolható fólia segítségével a képernyő alatti és feletti káva is érintőfelületté válik, a dobozban mellékelt darab nem ilyen. A három gomb mellé az értesítési panelé is elhelyezhető.

A telefonkönyv is remekel és látszik, hogy ésszerűen találták ki. A tárcsázóban és a listában is lehet keresni, működik a gyorstárcsázás, a napló SIM szerint jelzi a tételeket. A névjegyek Google-fiókból, a SIM-ekről és fájlból is beolvashatók, a számmal nem rendelkező tételeket pedig el lehet rejteni.

2015-06-16 09.26.52

A Honor 6 Plus egyik fényessége most is a Telefonkezelő névre hallgató alkalmazás.  Az app rákeres a feleslegesen futó alkalmazásokra, a telepet használó, nagy fogyasztású folyamatokra, a feles tárhelyre és mindazokra a beállításokra, amelyek megváltoztatásával a teljesítmény és az üzemidő optimalizálható. Innen kezelhetők továbbá az alkalmazásengedélyek és kapcsolatok (WiFi, mobilinternet), az energiagazdálkodási sémák, az értesítések, a ne zavarjanak funkciók, sőt: az általunk kiválasztott appokhoz jelszavas védelmet is rendelhetünk. A fájlkezelő is jól felszerelt, csoportosítja a belső és külső tárolókon elhelyezett tartalmakat típus szerint, amelyik fájlt pedig nem szeretnénk szabadon hagyni a belső táregységen, a széfbe helyezve jelszóhoz köthetjük elérését.

2015-06-16 09.28.03

A Honor 6 böngészője gond nélkül kezel több lapot, az asztali elrendezést és a könyvjelzőket. Választható teljes képernyős üzemmód, inkognitó böngészés, az oldalak tartalma pedig mentető és megosztható. A böngésző nem támogatja a Flash lejátszását. De persze mindig van más amit a Play Áruházból beszerezhetünk, de a Chrome-ot is megkapjuk alapból a készülékre a Google mappába.

Hardver:

A sebességről a Huawei saját fejlesztésű HiSilicon Kirin 925-ös processzora gondoskodik, mely 8 magjából 4db 1,8GHz-es órajelen, és 4db 1,3GHz-en pörög. Mellé társul 3 GB RAM memória és egy Mali-T628 MP4 típusú grafikus chip.

2015-06-16 12.18.49

Belső tárhelyét tekintve a 3G-s modell csak 16 GB belső tárhellyel kapható, viszont a 4G/LTE modell 16 és 32 GB-os beépített tárhellyel érkezik, mely ugye tetszés szerint bővíthető MicroSD kártyával.

A készülék DualSIM-es, így akár két SIM kártya kezelését is rábízhatjuk. Egy Micro SIM és egy Nano SIM mehet a készülékbe, viszont ugye a jobb oldalon két bemenetünk van. A felsőbe tudjuk tenni a NanoSIM-t és a MicroSD-t, viszont egyszerre csak az egyiket. Szóval itt kompromisszumot kell kötni. Ha elég a belső tárhely, akkor minden további nélkül használhatjuk két SIM kártyával a készüléket, ha viszont nem elég, akkor le kell mondani az egyik kártyáról.

Kamera:

Screenshot_2015-06-18-11-32-19

A hátlapon nem csak egy, de két kamera is helyet kapott. Mind a két kamera 8 megapixel felbontású, ami különbség van köztük, hogy az egyik lencse rekeszértéke F2.0, míg a másiknak F2.4. Van a kamerában egy olyan funkció, melynek ?Széles lencsenyílás? a neve. Ahogy a készülék is mondja, ?Ebben a módban kis mélységélességű fotókat készíthet. 2 méternél közelebbi emberek vagy tárgyak fotózásához ajánlott". Ezzel a funkcióval az előtérben lévő tárgyra fókuszál teljes mértékben a készülék, a hátteret pedig homályosítja, így csak az látszik, ami a lényeg. Ez persze csak opcionális, ez csak az egyik a 3 mód közül. A másik kettőből egy a normál fényképek készítésére, az utolsó pedig videofelvételre szolgál.

Teszt képek:

[gallery columns="5" size="medium" link="file" ids="18698,18699,18700,18701,18702,18703,18704,18705,18706,18707"]
Adatkommunikáció, üzemidő:

Mivel a Huawei történetének nagy részét hálózatkiépítéssel töltötte, nem meglepő az adatkommunikációra fordított különös figyelem. Ennek megfelelően az elérhető legnagyobb adatsebesség az első számú SIM esetében 300 Mbps LTE-n, 3G-n ugyanez az érték 42 Mbps. A Honor 6 Plus dual active technológiájú, azaz mindkét kártyával a hálózaton lehet lógni, és ha az egyik SIM-ről beszélgetést folytatunk, a másik szám akkor is gond nélkül hívható. Ez manapság ritkaságszámba megy, és igazán kellemes extra. A hangminőséget telefonáláskor mindkét oldalon megfelelőnek találtuk, a vételi jel pedig végig stabil volt, ez pedig a kétcsatornás 802.11a/b/g/n WiFi modemre is igaz, amely a Direct és hotspot funkciókat támogatja. Bluetoothból 4.0 jár A2DP-vel, EDR-rel és LE-vel, USB-ből pedig 2.0 a szabvány MTP-vel és OTG-vel. A készülék NFC-t, FM-rádiót és programozható infraportot is kapott. Navigáláshoz a mobil- és WiFi hálózatok mellett a GPS és GLONASS műholdak jeleit is használni lehet, a Honor 6 Plus pedig ezt hibátlanul teszi gyors pozíciószerzéssel, felhős időben is.

A 3600 milliamperórás telep tekintélyparancsoló, az üzemidő pedig átlagon felüli.
 

      %
      nincs még hozzászólás