Ezek voltak 2021 legjobb filmjei

2021. december 26.
113.4281
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Igazán szerény éven vagyunk túl, legalábbis filmes szempontból biztosan. Vajmi kevés premier jutott 2021-re, lévén a koronavírus-járvány szépen megszabdalta az idei mozibemutatók mennyiségét, viszont ez sem szabott gátat nekünk abban, hogy összeállítsunk egy top 10-es listát. A pontozások során a Game Channel kritikáit vettek alapul, melyeket mind elolvashattok a címekre kattintva. Lássuk is a felsorolást!


10. Éjszaka a házban - 70%

Mi magunk is meglepődtünk, hogy az Éjszaka a házban című alkotás fel tudott férni erre a tizes toplistára, de ez is jól mutatja, hogy egész egyszerűen olyan gyenge évünk volt, hogy még egy 70%-os értékeléssel bíró alkotás is befurakodott a listára. No persze nem akarjuk elvitatni az Éjszaka a házban érdemeit: pazar kis horror lett!

Néhol egészen frissítőnek hatott a produktum, és bár nem kerüli el a rendszeres klisék jelenlétét, ettől függetlenül is kimondhatjuk jogosan, hogy az esztendő egyik legjobb horrorjával szemezünk. Nyilván egy erősebb évben nem jutott volna fel a listára, de így abszolút megérdemelt a helyezés.

Nézd nagyban ezt a videót!
9. Fekete özvegy - 70%

És ha már filmek, amik egy erősebb évben valószínűleg nem kerültek volna fel... a Fekete özvegy az a tipikus Marvel-alkotás, ami az abszolút jó, de felejthető darabok sorába illeszthető. Nem csinál semmi emlékezeteset, szimplán egy igazi limonádészerű blockbuster, mindenféle nagyobb ambíció nélkül.

Méltó búcsút kapott ezzel az előzménymozival a Scarlett Johansson által megformált Fekete özvegy, akitől a Bosszúállók: Végjátékban vesztette életét, illetve megannyi izgalmas akciósnittel és humoros pillanattal örvendeztette meg a rajongókat. Ha egy igazi kikapcsolódós látványfilmre vágysz, akkor tökéletes erre a célra!8. Hang nélkül 2 - 70%

Ahogyan sok film ezen a listán, úgy a Hang nélkül 2 is sokat lett halasztva, hiszen eredetileg már tavaly bemutatták volna, ellenben a koronavírus-járvány kitörése megakadályozta ebben a stúdiót. Ennek ellenére az Emily Blunt nevével fémjelzett mozgókép jött, látott és sokakba belefagyasztotta a vért.

Méltó módon gurítja tovább az első résszel megágyazott alapokat, miközben nem felejt el új történetszálakat és karaktereket megpendíteni. Nyilván vannak hibái szép számmal, nem lett tökéletes darab, de segített elfelejteni a 2021-es mozis pangást, és egy ütős frissítőként szolgált.7. Free Guy - 75%

Ki hitte volna, hogy az az őrült koncepció, hogy egy videojáték-beli NPC öntudatra ébred, ilyen jól tud működni filmes berkekben?! Nyilván ehhez kellett Ryan Reynolds is, valamint az az eszeveszett forgatókönyv, amit papírra vetettek, de végül a végeredmény magáért beszél: túlszárnyalta az elvárásokat a Free Guy!

Garantált humorforrásként szolgál a film, ergo ha keresel valami igazán megmosolyogató filmet a 2021-es évből, akkor nem is kérdéses, hogy a Free Guy tökéletes választás erre. Sőt mi több, Ryan Reynolds ismét bebizonyította, hogy a top arcok közül az egyik legjobb komikus színész jelenleg Hollywoodban!6. Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája - 75%

A Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája volt az a Marvel-film, mely elé valószínűleg az égegyadta világon senki nem támasztott semmiféle elvárást. Nyilván sejthettük, hogy látványos lesz, megüti majd a korrekt szintet, ahogyan szinte minden Marvel-mozi, de pont ezért sikerült meglepetést okoznia.

Nagyon szépen emeli be a keleti harcművészeteket az MCU-ba a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, miközben pótolja azt a feladatot, amit sokan kifogásoltak a Vasember 3-nál, miszerint beemeli a tényleges Mandarint. Emellett az sem mindegy, hogy Shang-Chit is egy csapásra megszerettették szinte minden rajongóval.5. 007 - Nincs idő meghalni - 75%

Nem volt fáklyásmenet az az út, amit a 007 - Nincs idő meghalni című James Bond-mozinak be kellett járnia. A koronavírus miatt rengeteget halasztották a premiert, sokszor már kezdtük elveszíteni az érdeklődésünket, viszont a végeredmény kárpótolt teljes mértékben.

Nem lett hibátlan távolról sem Daniel Craig végső kalandja az ikonikus szerepben, viszont most először történt olyan a franchise során, ami korábban még sosem: méltó lezárást kapott a színész a karakter bőrében. Lehet kifogásolni Craig alakítását Bondként, de az vitathatatlan, hogy egy gyönyörű sztoriívet járt be.4. Pókember: Nincs hazaút - 80%

Egy viszonylag friss darab csúszott le a dobogóról, méghozzá egy újabb Marvel-film, a Pókember: Nincs hazaút. Bár nem fogunk spoilerezni egyáltalán, azt azért elmondanánk, hogy megannyi meglepetésével sikerült felráznia a kedélyeket, és végre Tom Holland is kellőképpen beérett a szerepbe.

A Fekete özveggyel és a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendájával ellentétben a Pókember: Nincs hazaút megoldja azt, amit igazán szeretünk az MCU-s címeknél: tud újszerű lenni. Tud újat mutatni. Nem a kliséket, sablonokat járatja be, valamint ami a legfontosabb: túlmegy azon, hogy egy szimpla korrekt időtöltés legyen.3. Az utolsó párbaj - 80%

Matt Damon és Ben Affleck ismét úgy határozott, hogy együtt készít filmet, és a történelem azt mutatja, hogy akárhányszor ez a két hollywoodi sztár és jóbarát összeáll, akkor bizony valami maradandó születik. Nem lett ez másképp Az utolsó párbaj kapcsán sem.

A listán lévő bronz érmesünk rengeteg aktuális témát boncolgat, miközben súlyos elemeket emel be, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy eszméletlen mértékű diskurzust lehet megejteni arról, amiről szól Az utolsó párbaj. Mindenkinek nagyon tudjuk ajánlani, egyértelműen 2021 egyik legjobbja!2. Az öngyilkos osztag - 80%

Várható volt abszolút, hogy ha James Gunn ráteszi a mancsát az Öngyilkos osztag koncepciójára, az fantasztikusan fog elsülni. A 2016-os film után a DC A galaxis őrzői direktorának kezébe adta az alapokat, hogy megjavítsa a franchise renoméját, és szinte kifogástalanul sikerült is.

Humoros, akciódús, látványos, és ami a legfontosabb: borzasztóan stílusos. Gyakorlatilag mindent helyretett, amit a 2016-os Öngyilkos osztag mozinál hibának rótt fel a szakma és a közönség, viszont sajnos még így is bukott a kasszáknál. Ez viszont nem vesz el az érdemeiből: kötelező olvasmány idénről Az öngyilkos osztag!1. Dűne - 80%

Sokan prognosztizálták már tavaly is, hogy a Dűne sanszosan 2021 legjobbjai között fog trónolni, de arra talán kevesen számították, hogy be is húzza magának sok helyen az arany érmet. Nálunk legalábbis biztosan, tekintve hogy Denis Villeneuve ismét bizonyította, hogy a sci-fi műfaj koronázatlan újhullámos királya.

Tény, hogy pontokon bele lehet kötni, és hogy igazán megosztónak is lehet nevezni néhány aspektusból, de sose legyen rosszabb sci-fi blockbusterünk ennél. Merthogy itt nemcsak a látvány viszi a prímet, hanem egy érdekes sztori is a fókuszba kerül, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy elgondolkoztatja a nézőjét.Ez lenne hát a mi kis listánk a 2021-es filmév alapján. Nektek mik voltak idénről a kedvenceitek? Mit hiányoltok a felsorolásból? Osszátok meg velünk mindenképp a kommentszekcióban!
10 hozzászólás

Ronalddo

9 hónapja, 2 hete és 4 napja

De jó hogy már ilyen toplista is van! Ment is a kedvencekbe!

Az a vicc hogy a legtöbbet még nem is láttam így nagyon véleményem sincs. Viszont most már tudom milyen út mentén haladjak a megnézéssel.

válasz erre

Gólem

9 hónapja, 2 hete és 4 napja

Idén nem igazán jutottam el moziba, de amit láttam, az lehangolt. Nagyon **** volt az idei felhozatal.

válasz erre

inkognito

9 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nem sokat láttam ezek közül.

válasz erre

Mordorer

9 hónapja, 2 hete és 5 napja

Dűne nekem csalódés volt, Hang nélkül 2 teljesen felesleges, Free Guy viszont nagyon kellemes csalódás, sokkal rosszabbra számítottam.

válasz erre

muki

9 hónapja, 2 hete és 5 napja

Free Guy roppant kellemes meglepetés volt, nekem az egyik nagy kedvencem idén.

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 2 hete és 5 napja

Igazság szerint semmi nem fér rá pluszban... **** év volt.

válasz erre

Porthos

9 hónapja, 2 hete és 6 napja

Hű de gyenge év volt ez tényleg...

válasz erre

Harder

9 hónapja, 2 hete és 6 napja

Jut eszembe, a Free Guyt nagyon meg kéne már néznem!

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 2 hete és 6 napja

De jó kis cikk!

Hang nélkül 2 nálam nem kerülne fel a listára sajnos, nagy csalódás volt.

válasz erre

Fikarc

9 hónapja, 2 hete és 6 napja

Dűne nekem nagyon nem jött be, de ezzel a kisebbséghez tartozom.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink