ConCorde SmartPhone 5000 avagy a nagy Duett teszt!

2014. január 27.
8.9141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a cikk a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Mostani cikkünk alanya, egy elég dekoratív készülék, melyet 2013 júliusa óta lehet Magyarországon is kapni. Nem is csoda, hogy a páromat szó szerint elvarázsolta. Péntek óta ismerkednek egymással. Kifejezetten férfikézbe simuló készülék, ám a maga 5 colos kijelzőjével tekintélyt parancsoló is egyben. Női szemmel végig mérve, szolid színeit, és formáit az egyszerűsége a szépsége. Ami nekem kissé zavaró volt a méretein kívül az a súlya. 18dkg-t nyom, ez nem tűnik soknak kimondva, de egy csajos fél órás beszélgetésnél, bizonyára megéreznénk. Nem szeretek külsőségek alapján megítélni senkit és semmit így lássuk, mit takar a szépen kialakított műanyag borítás.

A csomagolást kibontva a korábbi cikkünkben említett ConCorde SmartPhone 5700 ?al megegyező csomag fogad. A telefonon kívül egy képernyővédő fólia, egy tartalék-akkumulátor, egy 2 az egyben gyorstöltő és adatkábel, egy magyar nyelvű használati utasítás és egy head-set található. A választásom azért erre a készülékre esett, mert kritériumként a dual-sim, a legalább 4 colos kijelző, a 4 magos processzort jelöltem meg , és ár-érték arányban Ő lett a befutó.



Az Android 4.2.2 ?Jelly Bean? (A doboz szerint 4.2.1 kellene rajta lenni) által vezérelt készülék a gyári adatok szerint egy 1200 MHz-en ketyegő 4 magos ARMv7 processzor hajt, ami a valóságban 1508MHz-en jár. Én a 8GB Black verziót vettem meg, ami a valóságban csak 5,29GB. Ezidáig régebbi android-verziós telefonjaim voltak, ezért az első nap inkább a Jelly Bean felfedezésével, mint a telefon megismerésével telt.



Az 1280*720 pixel felbontású 5? IPS multi-touch kapacitív kijelző felbontására (320Dpi) nem lehet panasz, maximum annyi, hogy egy telefonnál nem biztos hogy előny a majdnem 180°-os betekinthetőség. A kijelzővédő nekem kicsit vastag, a gyári helyett keresni fogok valami lágyabb, jobb tapintásút. A telefonvédő tok a gyári csomagolásba küldve nagy ötlet, így legalább nem kell annyira féltenem a leesésektől (már volt pár), ráadásul a fekete-sárga színösszeállítás kifejezetten jól áll neki.



Maga a készülék az én 2,8 - 3?-os kijelzőjű telefonokhoz szokott kezemnek kicsit nagy volt elsőre, de pár óra használat után minden kézre állt. Az alap alkalmazások telepítése után (ES file explorer, ES task manager, Viber, G+, stb) megpróbáltam root-olni a telefont, hogy a gyárilag integrált, számomra felesleges alkalmazásokat leirtsam a telefonról, de a 2 lehetséges root metódus közül sajnos egyik sem járt sikerrel, így egyenlőre képernyőképekkel sem tudok szolgálni. Eddigi tapasztalatom a készülékről a fent leírt ?érdekességeken? kívül csak pozitív. Gyorsan indul, gyorsan reagál, az első napot töltés nélkül kibírta, pedig nyúztam rendesen. Hátrányként szokták megemlíteni néhol, hogy a memóriakártyát nem lehet az akku kivétele nélkül kicserélni, de ez engem különösebben nem zavar, egyrészt elegendő a belső tárhely pár film vagy több órányi zene tárolására is, másrészt az SD kártya, amit 32GB-ig kezel a ?kicsike? nem szorul állandó cserélgetésre.

[divider]Specifikáció:[/divider]




Kijelző
5?, IPS multi-touch kapacitív (Arc touchscreen)


Felbontás
1280*720


Processzor
MTK6589 Quad-Core 1,2 GHz


Operációs rendszer
Android 4.2.1. Jelly Bean


Magyar nyelv
Van


Rendszer memória (RAM)
1GB DDR3


Belső memória (ROM)
8GB


Külső memória
Micro SDHC kártyával bővíthető 32GB-ig


WiFi
Van


Bluetooth
Van


Beépített 3G
Van


GPS
Van


USB kapcsolat
Van


Hangszoró
Van


Mikrofon
Van


Fülhallgató
Van


Első kamera
Van - 3 MPixel


Hátsó kamera
Van - 8 MPixel


Érzékelők
G szenzor


Támogatott videó formátum
MP4, DivX, Xvid, MKV, AVI, 3gp


Támogatott felirat formátum
.srt, ssa, .ass, .sub, .txt, .smi, .sami, .mpl, .psb


Támogatott audio formátum
MP3, WAV, AAC, OGG


Támogatott fotó formátum
JPEG, BMP, PNG, GIF


Akkumlátor
3.7V , 2800 mAh


Méret
142 x 73,5 x 9,7


Súly
180g


Egyéb
Videó lejátszás: igen* Audió lejátszás: igen* Képnézegető: igen* E-könyv: igen* *megfelelő alkalmazások használatával


DUAL SIM
Van




Zárszóként: Pár hét múlva, miután kellően kiismertem a készüléket folytatjuk a cikket, addig is az 5 col szerintetek kicsi, pont jó, pingpongütő vagy sütőlapát?

Mellékszerző: Kicsi párja (István). Köszönjük.
 

      %
      nincs még hozzászólás