Bemutatkoztak az új iPad Air és iPad Pro készülékek, és itt az új M4 chip

2024. május 07.
62.4291
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ahogy az már várható volt, a mai nap folyamán az Apple megtartotta 'Let loose' elnevezésű eseményét, ahol bemutatásra kerültek az új iPad készülékek, köztük az újgenerációs iPad Air és iPad Pro, valamint néhány új kiegészítőről is lerántották a leplet. Ezeken felül a vállalat bejelentette eddigi legerősebb chipjét, az M4 processzort, de lássuk a részleteket.


Első körben az új iPad Air mutatkozott be, mely 11 és 13 hüvelykes méretben fog érkezni, négy gyönyörű színben, M2 chippel és áthelyezett 12 megapixeles előlapi kamerával. Támogatja az Apple Pencil Hover funkciót is, amely korábban kizárólag az iPad Pro esetében volt elérhető. Az alapmodell 128 GB-os tárhellyel lesz elérhető, ami a duplája az előző generációhoz képest. És továbbra is Touch ID-t használ a bekapcsológombon.

Bemutatkoztak az új iPad Air és iPad Pro készülékek, és itt az új M4 chip - 2. kép

A legtöbben az új iPad Pro készüléket várta, melyről korábban már több pletyka is kiszivárgott és szinte az összes be is jött. A modell két méretben lesz elérhető: 11 és 13 hüvelykes, az iPad Air-hez hasonlóan, ám az eddigi legvékonyabb dizájnt sikerült összehoznia a mérnökcsapatnak, ugyanis mindösszesen 5,1 mm vastag (13" modell esetében). Végre megkapta az OLED kijelzőt, ami extrém fényerőt, gazdagabb színtelítettséget és precíz kontraszt ígér. Az új készülékekben fog debütálni az Apple chipek új generációja, az M4, mely 4x gyorsabb az M2 chiphez képest - ám leginkább az AI technológia miatt kell majd a teljesítmény, ám erről nem esett szó, csak a júniusi WWDC-n hallhatunk majd róla.

Nézd nagyban ezt a videót!

Mindkét modell alaptárhelye most 256 GB, ami a Pro felhasználók többségének kell is. A hátsó, 12 megapixeles f/1.8-as kamera a képösszefűzésnek és az adaptív vakunak köszönhetően már jobban beszkenneli a dokumentumokat. Az iPad Air-hez hasonlóan az előlapi kamera/Face ID itt is fekvő helyzetbe került. Frissültek a kiegészítők is, többek között bemutatkozott az új Apple Pencil Pro, ami tartalmaz tapintási visszajelzést, található benne egy giroszkóp is, amely lehetővé teszi a művészek számára, hogy rajzolás közben az ecsetet változtatni lehessen. Szintén frissült a Magic Keyboard, mely szintén vékonyabb dizájnt kapott, így a hordozhatósága még jobb lett. Funkcióbillentyű-sor mellett nagyobb üveg érintőpad is található rajta.

Bemutatkoztak az új iPad Air és iPad Pro készülékek, és itt az új M4 chip - 3. kép

Árak tekintetében szerencsések lehetünk, ugyanis a tavalyi modelleknél nem lettek drágábbak. Az iPad Air 11 hüvelykes modellje 299 990 forinttól indul, a 13 hüvelykes változat pedig 399 990 forinttól indul. Az iPad Pro 11 hüvelykes modell 499 990 forinttól indul, a 13 hüvelykes változat 649 990 forinttól kezdődik. Az új Apple Pencil Pro 62 990 forintba kerül, míg az új Magic Keyboard 169 990 forintért érhető el. A termékek előrendelése a mai nappal indul, és május 15-én, azaz jövő héten fognak megjelenni.
5 hozzászólás

inkognito

2 hete és 1 napja

Az ár nagyon meglepett, én arra számítottam, hogy drágább lesz az előző szériához képest.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hete és 1 napja

Mindent behoztak, amire vártunk. Leváltom az M1 procis Prómat.

válasz erre

Porthos

2 hete és 1 napja

Eddig sem volt semmi de most már tényleg Pro.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hete és 1 napja

Levi87 írta:
És nem ment fel az áruk, a híresztelések ellenére.
Csak a zindexen láttam ezt a baromságot leírva...

válasz erre

Levi87

2 hete és 2 napja

És nem ment fel az áruk, a híresztelések ellenére.

válasz erre