Bemutatkozott az iPhone 11 széria, az új iPad, a Watch és a szolgáltatások - íme minden részlet

2019. szeptember 10.
70.9491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Elérkezett az idő, hogy az Apple megvillantsa a vadonatúj iPhone szériát, viszont mielőtt a főfogásra térne a cég, az Apple Arcade-del indul a műsor, és a Frogger című legendás játék prezentációjával - érdekes kezdés, de kétségtelen, megadja az alaphangulatot.


A Konami játékfejlesztő stúdió menedzsere sétál ki a színpadra, majd az ő kommentálásával indul meg a Frogger játékmenet élőben. Exkluzívan az Apple Arcade-re érkezik az újragondolt klasszikus, majd a Capcom prezentál egy vízalatti, búváros játékot, amiben a legnagyobb truváj, hogy a hangokat valóban víz alatt rögzítették, az autentikus élmény érdekében.

A játékok sorát az Annapurna Interactive zárja a Sayonara Wildhearts című Switch-es játékkal, ami az Apple Arcade exkluzivitásában jön mobilra. A zenés, neonfényes móka startkor elérhető lesz a kínálatban. Az Apple Arcade premierjéről is lerántották a leplet, miszerint szeptember 19-én indul, ráadásképp a családi előfizetés 5 dollárt fog kóstálni, no meg rendelkezésre áll egy hónapnyi ingyen próbaidő.

Tim Cook az Apple TV+ prezentálásával folytatja a műsort. Beszél egy keveset az eddigi trailereik sikeréről, majd első kézből mutatja meg a világnak a Jason Momoa főszereplésével készülő See előzetesét, melyben a karakterek egy törzs tagjai, és egytől egyig vakok. A konfliktus abból adódik, hogy a törzsben újdonsült született gyermekek viszont látással rendelkeznek. Nagyköltségvetésű, epikus sztorinak ígérkezik, brutális látvánnyal!

Nézd nagyban ezt a videót!
Az Apple TV+ indulásáról is lerántják a leplet: november 1-jén több mint száz országban debütál a szolgáltatás, 5 dollár itt is a családi előfizetés ára, ami megint csak nagyon jó összeg. Természetesen idővel egyre több és több exkluzív show kerül be majd a kínálatba. Ha ez még nem lenne elég, aki Macet, iPhone-t vagy iPadet vesznek, azoknak jár egy évnyi ingyen előfizetés.

Az iPad kerül a fókuszba, meg is mutatják a nagyvilágnak a 10,2 colos kijelzővel bíró hetedik generációs iPadet, mely kapcsán az ígéret, hogy 2x gyorsabb az elődnél. Az iPad OS kapcsán részletezik, hogy a multitasking minden eddiginél jobban kiszolgálja az igényeket, sőt még akár virtuális lebegő billentyűzetet is nyithatunk, szóval kvázi az íróalkalmatosságot is multitaskolhatjuk!

Az iPad 7 teljes egészében újrahasznosított aluminium készült, végösszegként pedig 134,990 forintot jelöltek meg 32 GB tárhellyel, 128 GB-ért viszont 174,990 forintot kell fizetnünk. Az előrendelés mától él, szeptember 30-án indulnak meg a kiszállítások.

Itt a hetedik generációs iPad!

Itt a hetedik generációs iPad!


Az Apple Watch a terítéken, aminek apropóján összeállítottak egy videót, melyben a felhasználók történeteket osztanak meg velük, hogy miképp segítette vagy mentette meg az életüket a termék. Némi közjáték után viszont érkezik az újgenerációs Apple Watch bemutatója, az Apple Watch Series 5-é.

Az újfajta kijelző mindig (!) bekapcsolva marad, természetesen használatot mellőzve elsötétül, egy koppintással viszont teljes fényerőre varázsolhatjuk, mindezt úgy, hogy közben az akkuidő továbbra is 18 óra körül marad. Az új funkciók közé sorolandó még a beépített iránytű is, amihez a kapcsolódó app még ahhoz is infót ad, hogy milyen szélességi és hosszúságú fokon állunk épp.

A korábban rebesgetett titánium Apple Watch is valósággá vált, bár ez csak opció, 100%-os alumínium kialakítással is bezsákolhatjuk a terméket. Az árazás 154,990 forinttól indul, viszont a kijelzőmérettől, a toktól és a szíjtól függően ez drágul arányosan.

Az Apple Watch Series 5 kijelzője folyton bekapcsolva marad, de az aksiidő nem csökken

Az Apple Watch Series 5 kijelzője folyton bekapcsolva marad, de az aksiidő nem csökken


Ezután azonban már tényleg a főfogás jön, az iPhone. Kapásból belecsapnak a lecsóba, és meg is mutatják az iPhone 11-et, ami 6,1 colos kijelzővel érkezik fekete, piros, sárga, fehér, zöld és lila színekben. Ami a kamerákat érinti: 12 MP-es széles és szupernagylátószögű kamera került az iPhone 11-re.

Szó esik a kamerát érintő szoftveres változtatásokról, például a kibővített portrémód megoldásokról, a fejlesztett éjszakai fotómódról, majd a videórögzítőre kerül a rivaldafény. Fejlesztették a digitális stabilizátort, egy suhintással válthatunk széleslátószögre, és összességében sokkal jobb minőségű felvételeket kínál majd az iPhone 11, mint az előd, sőt még hozzá is teszik, hogy a friss iteráción lesz a legjobb minőségű kamera az összes telefon közül a piacon.

Az előlapi kamera is kapott egy lassított felvételes megoldást, amivel aztán tényleg elökörködhetünk haverokkal, vélhetően megannyi mém fog születni az ilyen jellegű anyagokból. Bemutatkozik az A13 Bionic újgenerációs chip, ami állításuk szerint a leggyorsabb CPU az okostelefonok körében valaha, majd hozzáteszik, hogy GPU tekintetében is ugyanezt el lehet mondani róla.

Igazi bestia lesz a friss generációban meglapuló A13 Bionic chip

Igazi bestia lesz a friss generációban meglapuló A13 Bionic chip


Ismét egy kis játék következik a Pascal's Wager képében, hogy demonstrálják a mobil képességeit. A TipsWorks vezérigazgatója, Yang Yang áll ki, majd kommentálja az élő játékmenetet. Egy fantasy szerepjátékot mutatnak be, amiben négy játszható karakter felett vehetjük át az irányítást. Stabilan tartja elvileg a 30 FPS-t, megjelenésében pedig bőven felülmúlja a mobiljátékok többségét.

A kis közjáték után az aksiidő kerül szóba. Az iPhone XR-re teljesítményben ráver egy órát, majd hozzáteszik, hogy maga a telefon akár két és fél percen keresztül is ázhat valamilyen folyadékban, vízállósága révén eddig bírja. Az iPhone 11 kezdőárát is megvillantották természetesen: 289,990 forintos árcédulával áll a rajtrácshoz.

A sor azonban itt nem ér véget, hiszen csak ezután jön az iPhone 11 Pro prezentációja, ami viszont már tripla kamerával kerül a polcokra. Négy színben szerezhetjük be: arany, szürke, zöld és ezüst. A legjobb gépi tanulással rendelkező hardverként jellemzik az iPhone 11 Prót, már ami a működést illeti, illetve szóvá teszik, hogy a 8,5 milliárd tranzisztornak köszönhetően alacsony energiát vesz igénybe viszonylag a nagy teljesítmény, így maximalizálva az aksiidőt.

Tripla kamerával és megannyi új felvételi lehetőséggel kecsegtet a Pro variáns

Tripla kamerával és megannyi új felvételi lehetőséggel kecsegtet a Pro variáns


Az iPhone XS-hez képest 4 órával tud többet az iPhone 11, sőt az XS Max-hoz viszonyítva 5 órával jobb az üzemidő. A kamerákra terelődik a szó, hiszen talán ezen a téren érhető tetten a leglátványosabb változás. Az iPhone 11-en lévő kamerák természetesen itt is megtalálhatóak, ám a modul kiegészül egy 12 MP-es telefotó lencsével is.

Ezenfelül jobb vízállóság, erősebb ütésállékonyság, jobb videórögzítési lehetőségek szólnak a Pro kiadvány mellett, főleg utóbbi terén érhetőek tetten az igazán izmos fejlesztések. Míg a sima Pro modell 5,8 colos és 399,990 forintba kerül, addig a Pro Max 6,5 colos és 439,990 forintért megy - mindkettő szeptember 20-án jelenik meg.
9 hozzászólás

VDemon

3 éve, 5 hónapja és 22 napja

Sok meglepetés nem volt a szivárgásokhoz képest, sőt engem meglepett hogy a kétirányú töltésről egy szó sem esett.

válasz erre

Vidoros

3 éve, 6 hónapja

Végignéztem a Keynote-ot, ami megfogott az az Apple tv+ és az Arcade. Mondjuk a játéklista még nem annyira masszív de legalább nem drága a havidíj. A tévé szerintem lesz nálunk is (100 országot emlegettek), de félő hogy maximum feliratot kapunk.

A MacBook elmaradása furcsa, szerintem lesz annak valami más rendezvény.

válasz erre

login_password

3 éve, 6 hónapja

Nagyon nagyot húzott az apple azzal, hogy nem emelte az árakat. Az óráét nyilván emelte, de mivel uralkodók okostelefon fronton, így ott még lehet növelni az árat.
Érdekes, hogy az alwayson-t senki sem jósolta volna meg az órában.

válasz erre

mateszkusz

3 éve, 6 hónapja

Hmmm.. nem is rossz azt hittem kb semmit nem fognak mutatni, de azért érkeztek dolgok. Azon meglepődtem, hogy az ár emelés elmaradt.
A sima 11 elég jóra sikerült lehet megtöröm a hagyományomat és samsung helyett most iPhone-t veszek.

válasz erre

inkognito

3 éve, 6 hónapja

Nagyon meglepődtem h nem emelték a telefonok árát. Fura ez a három kamera de megszokás kérdése. Én biztosan beszerzem az újat

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 6 hónapja

Watchon onscreen már ideje volt! Telefon meg pont az, amit vártunk.

válasz erre

Eltohn

3 éve, 6 hónapja

Apple Watch S5 instant buy.

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 6 hónapja

Ó van itt más is, nem csak iPhone! Apple tv+ és Arcade ára nagyon meglepett és nagyon örülök is neki. Várom a startot!

válasz erre

Levi87

3 éve, 6 hónapja

És nem jött MacBook meg AirPods! Viszont az XR utód végre elég komoly teló lett!

válasz erre