Bemutatkozott az iPhone 7 - minden az Apple Keynote-ról

2016. szeptember 08.
44.7541
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Szeptember hetedike nem számított sosem különleges dátumnak, egészen a tegnapi napig, amikor az Apple megtartotta éves beszámolóját, ahol frissítésre került a Watch család, érkezik Pokemon Go az órára, de szerepet kapott Shigeru Miyamoto is, valamint természetesen bemutatták az iPhone 7 és 7 Plus készülékeket. Sok dolgot már előre tudtunk, de azért volt meglepetés is bőven a prezentáció során.


A helyszín idén a San Francisco-ban található Bill Graham Civic Auditorium volt, ami impozáns méreteivel (meg egy hatalmas nagy alma logóval, persze) megfelelő körítést biztosított az előadáshoz. Sajnos még nem volt szerencsém élőben megtekinteni egy ilyen eseményt, de a bakancslistámon mindenképp előkelő helyen szerepel. Ahogy néztem a fészkelődő újságírókat, valami fura érzés fogott el: mintha a tömeg halk morajlásából az tűnt volna fel, hogy sokan csak kötelességből vannak itt, hiszen a legtöbb dolog, ami a hetes iPhone-t illeti, már rég kiszivárgott.

Persze mindez egy pillanat alatt csapott át egy jól időzített hangorkánba, aminek oka Tim Cook, a vállalat CEO-ja és az ő nem annyira hétköznapi bevonulása az eseményre. Egy videót kapunk róla, ahogy Pharrel Williamsszel és sofőrjével humorizálnak hangyányit, majd teli torokból elkezdik üvölteni a Sweet Home Alabamát (Cook ott született). Ahogy írtam, az igazán nagy meglepetések elkerülték az idei Keynote-ot, meg talán rövid is volt, de azért történt itt egy - két érdekesség.

Az Apple Music 17 millió előfizetőnél jár

Az Apple Music 17 millió előfizetőnél jár


Az első blokkban a cég zenei szolgáltatása, az Apple Music volt terítéken, meg az ilyenkor megszokott számháború. Indulás óta 17 millió előfizetőjük lett, ami nem kis szám azért, valljuk be. Kap egy frissített designt is a felület az iOS 10 alatt, illetve promózta egy kicsit a saját mini fesztiváljukat, az Apple Music Festivalt, ami Londonban lesz.

Indokolatlanul éles váltással átröppentünk az App Store felületére, ahol rögtön az arcunkba is tolta, hogy összesen 140 billió (nem elírás) letöltést generált a felület. Kicsit odaszóltak az androidnak is, mert kiemelték, hogy kétszer több bevételt termelt világszinten az ő boltjuk, mint a robotos vállalaté.

Cook itt elkanyarodott a játékok felé, olyannyira, hogy egy meglepetés vendéget is bemutatott, aki nem más, mint Shigeru Miyamoto, aki elhozza Mariót az iOS eszközökre. Demózták egy kicsit saját játékukat, ami valóban nagyon cuki lesz, valamikor az év vége felé. Ezután elkanyarodtak az oktatás felé, amit ugye sajnos hazánkban nem annyira támogatnak, így minket ez a szegmens nem érintett.


Apple Watch Series 2

Az első, kisebb meglepetés akkor érte a közönséget, amikor egy jó hosszúra nyújtott felvezetés után bemutatták a második generációs almás órát, ami elhagyta az ilyenkor szokott S megjelölést és a Series 2 alcímet kapta. Egy alapjaiban átszerkesztett eszközt kapunk, ami 50 méterig teljesen vízálló, van benne GPS kliens, új kijelző, illetve egy sokkal gyorsabb processzor is.

Nagyon fontos, hogy bátran lehet már bármilyen vízi sportra használni, mert az átvariált belsőnek köszönhetően a hangszóró nyílásába került vizet maga az óra löki ki, így beázás egyáltalán nem lehetséges.

50 méterig vízálló az Apple Watch 2!

50 méterig vízálló az Apple Watch 2!


Fényerőben is elég jelentős növekedést értek el, ugyanis az első generációs termék 450 nit-re volt képes, míg ez a szám az új előlapnak köszönhetően felszökött 1000 nit-re, így túl sok gondunk nem lesz az olvashatósággal. Megjelent a tevékenységek között a nyílt vízi és medencés úszás, ehhez mérten számolja az elégetett kalóriánkat. Meglepően durva lett a CPU, ami az S2 névre hallgat, kétmagos, így 50%-al gyorsabb, mint az előd, pedig már az sem volt egy reumás csiga.

Ezen kívül érkezik két teljesen új modell: egy fehér kerámia készülékházas, erősen gyönyörű cucc, illetve az Apple Watch Nike+, amit az óriás sportszergyártóval karöltve fejlesztettek, direkt a futók kedvéért. Szeptember 9-től lehet előrendelni őket, amit aztán 16-án szállítanak ki. Természetesen továbbra sem egy olcsó eszközről beszélünk, hiszen a második generációs óra 139.990 Ft-tól érhető el, míg a mocsokszép kerámia darab pedig 479.900 Ft-tól. Jó hír, hogy megtartják a Series 1 eszközt is, ami megkapja az új processzort, 99.990 Ft-ért.


iPhone 7

El is érkeztünk tulajdonképp a Keynote fénypontjához, mert bemutatásra került az iPhone 7 és 7 Plus. Nagyon látványos videóban Jony Ive narrálásával megmutatták, hogyan készültek az új készülékek, ahol is 10 kulcs dolgot emeltek ki, meg persze azt, hogy ez a legjobb telefon, amit valaha gyártottak. Az első az a dizájn, egészen pontosan az elérhető színválaszték.

Az arany, ezüst, rose gold mellé érkezett a jet black és a black szín

Az arany, ezüst, rose gold mellé érkezett a jet black és a black szín


A jól megszokott színek (arany, ezüst, rose gold) mellé kaptunk két új variánst: jet black és sima black. Ez utóbbi egyértelműen a szerkesztőség kedvence lett, bitang jól néz ki. A második kiemelendő pont a teljesen megújult Home gomb. Az eddigi változattól eltérően már nyomásérzékeny, mint a Macbookok esetén. Ezt a szintén átdolgozott taptic engine segíti elő, hiszen a mechanikai mozgás helyett annak érzetét kell visszaadnia. A hab a tortán hogy teljesen programozható és személyre szabható lesz.

Harmadik dologként megkapjuk végre a víz és porállóságot (IP67-es standard szerint), míg a negyedik a kamerákat érinti. Ahogy azt sejteni lehetett, a nagyobbik modell kapta meg a dupla lencsét, amiből az egyik egy teleobjektív, a másik pedig széles látószögű. Felbontásuk 12 megapixel, ezen kívül kétszeres optikai nagyítást engedélyeznek, amit szoftveresen kihúzhatunk tízszeresre is.

Mindkét telefonban van végre optikai képstabilizátor, f/1.8-as fényerő, 6 lencsetaggal. A True Tone vaku négy ledből áll, ez 50%-al nagyobb fényerőt jelent. Ha ez önmagában nem lenne elég, akkor van még itt egy saját készítésű ISP (Image Signal Processzor) chip is, aminek segítségével RAW képeket is tudunk menteni.

Ötödikként a kijelzőt ért változásokat mutatják be nekünk: 25 százalékkal világosabb, széles színtartománnyal, meg persze 3D Touch támogatással. A hatodik pontban kiemelik a sztereó hangszórókat, ahol is az egyik a készülék tetején, míg a második az alján található. Hetedikként érkezik egy már rég belebegtetett újítás, miszerint a jack csatlakozót teljesen elhagyták és a lightning nyíláson keresztül tudjuk csatlakoztatni hagyományos füllhalgatóinkat a készülékhez. Meglepő módon átalakítót adnak a készülékekhez.

Az Airpods.

Az Airpods.


És akkor az első igazán érdekes dolog a nyolcadik pontban érkezik meg, aminek a neve AirPods. Ez egy vezeték nélküli fülhallgató, beépített akksival, öt órás használati idővel. Tokot adnak hozzá, ami egyben töltő is, valamint egyetlen gombnyomással érzékeli az eszköz, amikor fülünkbe rakjuk. Októbertől lesz külön megvásárolható, nyilván nem kevés pénzért cserébe.

Utolsó előttiként a nyers erőé lesz a főszerep, pontosabban a továbbfejlesztett, A10 Fusion kódnevű chipseté. Ez egy négy magos rendszer, ahol két nagyteljesítményű mellett két alacsony fogyasztású kicsit kapunk. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy cirka 2 órával jobb legyen a készülék teljesítménye, illetőleg a GPU 50%-al gyorsabb, mint az A9-es. Utolsó pontként az Apple Pay-t hozták, valamint azt az információt, hogy Japánban is elindítják a szolgáltatást a Felica segítségével.

A készülékeket Szeptember 9-től rendelhetjük elő és 16-án vásárolhatóak meg. Hazánk a második körös országoknál van, tehát egy héttel később, szeptember 23-án érhető el itthon hivatalosan az új iPhone. Szintén örömteli hír, hogy eltűnt végre a 16 gigás modell, helyette kapunk 32, 128, 256 gigás tárhellyel szerelteket.

iPhone 7 Plus, iPhone 7 és Airpods

iPhone 7 Plus, iPhone 7 és Airpods


Az iPhone 7 induló ára 259.990 Ft, míg az iPhone 7 Plus-é 299.990. Tulajdonképp ennyi volt az idei Keynote, de hagytam még két érdekességet a beszámoló végére. Az egyik, hogy feltűnt a Niantic két fejlesztője, akik bemutatták a Pokemon Go+-t, ami az Apple Watch Series 2-re elérhető variánsa a népszerű franchise-nak. A másik dolog pedig egy Sia koncert volt az egésznek a végén, ami hasonlított inkább valami színdarabhoz, mint egy popdalhoz.

Ez volt tehát az almás cég nagy prezentációja. Sajnos kiderült, hogy a legtöbb kémfotónak igaza lett, így túl sok meglepetés nem ért minket, sőt, Marcoval úgy éreztük, hogy az egész prezentáció egy kicsit mesterkélt, túlerőltetett és visszafogott volt. Az új óra remek, nagyon jól használható, míg a telefon megkapta a kötelező ráncfelvarrást, végre hivatalosan is víz és porálló.

Nektek hogy tetszett a bemutató? Ti cseréltek készüléket?
14 hozzászólás

iPet

8 éve, 2 hónapja és 14 napja

dfp írta:
Cserélni kéne, de a kozmoszfekete csak 128GB-tól van, az meg a Plus-nál már 340 ezer meglepett smiley
Hát igen. Nekem 6S Plus van, 64 gigás, jövő szeptemberig biztosan marad is. Ellenben az a nyomorult Watch 2 borzalmasan tetszik :/

válasz erre

dfp

8 éve, 2 hónapja és 14 napja

Cserélni kéne, de a kozmoszfekete csak 128GB-tól van, az meg a Plus-nál már 340 ezer meglepett smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből