Bemutatkozott az iPhone 13 - íme minden, amit ma leleplezett az Apple!

2021. szeptember 14.
114.8951
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Lezajlott az Apple szeptemberi eventje, melynek keretein belül megvillantották az új lineupot, és a várakozásoknak megfelelően friss iPhone, iPad Mini és Apple Watch modell lett prezentálva - lássuk is, hogy miket mutatott a cupertinoi óriás!


Hivatalosan is bemutatkozott az iPhone 13, ami a tavalyi évhez hasonlóan a belépő szintű iPhone 13 két változatban is kapható: a 6,1 hüvelykes és a kisebb, 5,4 hüvelykes iPhone 13 Mini. A képernyő még mindig OLED panel, viszont az előző iterációhoz képest egy karcsúsított, 20 százalékkal kisebb Face ID bevágással bír.

Van egy erősebb processzor is, az A15 Bionic, amely az Apple szerint gyorsabb és energiahatékonyabb, mint a tavalyi A14 Bionic chip. Ez még mindig 5 nm-es chip és még mindig 6 magos CPU (két nagyteljesítményű és négy nagy hatékonyságú maggal) - de az Apple szerint ez a leggyorsabb CPU egy okostelefonban, akár 50 százalékkal gyorsabb, mint a versenytársak.

Bemutatkozott az iPhone 13 - íme minden, amit ma leleplezett az Apple! - 2. kép

Az új széles érzékelő egy 12 megapixeles f/1,6 objektív, míg az új, 12 megapixeles ultraszéles kamera gyorsabb f/2,4 objektívvel és 120 fokos látómezővel rendelkezik. Az iPhone 13-ban megtalálható lesz az Apple által tavaly bevezetett szenzorváltás-stabilizációs technológia is, ami fizikailag mozgatja a széles érzékelőt a rezgések csökkentése érdekében. Az iPhone 13 294,990 forintos indulóáron jön szeptember 24-én.

Emellett hivatalosan bejelentették az iPhone 13 sorozat csúcskategóriás részét, avagy az iPhone 13 Prót és a iPhone 13 Pro Maxot. Gyorsabb A15 Bionic chip, három vadonatúj kamera és továbbfejlesztett kijelző jellemzi a masinát, illetve akár 120 Hz-es ProMotion nagy frissítési gyakoriságú kijelzővel is számolhatunk, amely akár 1000 nites fényerőt is elérhet.

Nézd nagyban ezt a videót!




Az OLED képernyők mindkét modellnél ugyanolyan méretűek, mint tavaly, 6,1 és 6,7 hüvelykesek, de valamivel kisebb bevágásokkal. Belsőleg mindkét eszköz az Apple új A15 Bionic chipjét használja, amely a megszokott CPU és GPU sebességnövekedést kínálja a tavalyihoz képest. Az Apple szerint a chipnek gyorsabbnak kell lennie a gépi tanulási feladatokhoz. Az iPhone 13 Pro 424,990 forintos áron, míg az iPhone 13 Pro Max 464,990 forintos árcédulával kerül a boltok polcaira szeptember 24-én.

Az Apple bejelentette vadonatúj iPad Minijét is, amely új burkolattal rendelkezik, keskenyebb keretekkel és lekerekített sarkokkal. A nagy hír az, hogy nagyobb, mint az iPad Mini 5, 8,3 hüvelykes kijelzővel (az előd 7,9 hüvelykes paneljéhez képest), ami még életképesebbé teszi a készüléket multitaskolás tekintetében. Az Apple szerint a képernyő fényereje elérheti az 500 nitet.

Az új táblagép USB-C porttal, Touch ID-vel, új hangszórórendszerrel, valamint elöl és hátul továbbfejlesztett 12 MP-es kamerákkal rendelkezik, beleértve a True Tone vakut és a 4K videofelvételes opciót. Támogatja a Wi-Fi 6 és 5G szabványt (akár 3,5 gigabites letöltési sebességgel másodpercenként), valamint a második generációs Apple ceruzát is, amely mágnesesen rögzül az alváz oldalához.

Bemutatkozott az iPhone 13 - íme minden, amit ma leleplezett az Apple! - 4. kép

A kaszni 100%-ban újrahasznosított alumíniumot is tartalmaz, illetve az Apple azt állítja, hogy 40 százalékkal gyorsabb CPU-teljesítményre és 80 százalékkal gyorsabb GPU-teljesítményre számíthatunk. Szeptember 24-étől kínálják 199,990 forintos áron.

Az Apple Watch Series 7 kicsit másképp néz ki, mint elődei - többek között a kijelző körül lévő keretek vékonyabbak, mindössze 1,7 mm-esek, és a mindig bekapcsolt képernyő mód 70 százalékkal világosabb. Az Apple azt állítja, hogy 50 százalékkal több szöveget zsúfolhatnak így a kijelzőre, mint a Series 6-nál. Az új kijelző az interakció új módjait is jelenti, például a teljes billentyűzettel.

Bemutatkozott az iPhone 13 - íme minden, amit ma leleplezett az Apple! - 5. kép

A Series 6-hoz hasonlóan az új vonal akár 18 órás akkumulátor-élettartamot kínál, és USB-C-n keresztül tölthet. Az Apple néhány új funkcióval is kiegészítette a Watch OS 8-at: a szabadtéri kerékpározás mostantól jobban támogatott lesz, és automatikusan szüneteltetni fogja a rendszer az edzést, amikor megállunk egy jelzőlámpánál vagy csak pihenünk.

Az eséssel kapcsolatos támogatás mostantól az edzéseken is megjelenik, így zz okosórával szólhatunk jelezhetünk a mentősöknek. Ősszel jelenik meg!

9 hozzászólás

Levi87

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

techiii írta:
Az óra tetszik, bár már lehetne egy kis változás rajta.
Amik voltak pletykában hogy olyan lesz a széle mint e telónak, az rohadtul bejött volna...

válasz erre

Harder

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

Telefont nem nagyon tolták meg az a helyzet. meglepett smiley A szokásosnál is szerényebb volt a fejlődés.

válasz erre

techiii

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

Az óra tetszik, bár már lehetne egy kis változás rajta.

válasz erre

betyár

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

Azért az apple megint oda tette. Bár az új fülest én is hiányolom.

válasz erre

Porthos

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

Amikor megvillant a touch id a Miniben, akkor azt hittem, lesz újra az iPhone-ban is, a bekapcsológombba téve. De nem... Nem volt egy nagy felhozatal, az az igazság.

válasz erre

inkognito

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

Nem dobtam akkora hátast ezektől, csak a szokásos dolgok jöttek némi újdonsággal. Következő évben kell valami mást villantaniuk. Ugyan az a dizájn évek óta.

válasz erre

Levi87

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

Egy dolgot vártam nagyon, az új órát. Az nem jött egyedül, kénytelen vagyok őszig várni. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

A Mini nagyon ****a lett, az iPhone-tól viszoont nem indult meg a nyálelválasztásom.

De hol az új füles? meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

Hát.... Nem szippantott be...

válasz erre