AirPods 3-at, bivalyerős chipeket és friss Macbook modelleket villantott az Apple a mai eseményén

2021. október 18.
134.8141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Menetrendszerűen tartották meg a cupertinóiak az aktuális eventjüket, mely során az AirPods, a HomePod és a MacBook került fókuszba. Több újdonságot is kaptunk, illetve néhány meglepő frissítéssel is gazdagodtunk, melyek mindegyikét az alábbiakban részletezzük számotokra. Íme minden fontosabb bejelentés az Apple mai eseményéről!


Bemutatkozott a harmadik generációs AirPods

Az Apple bemutatta a harmadik generációs AirPods-ot, a cég legújabb valódi vezeték nélküli fülhallgatóját. A korábbi AirPods és AirPods Pro modellek elemeit ötvöző új dizájnnal a harmadik generációs AirPods továbbra is kemény műanyagból készült, egy méretben illeszkedik a fülbe. A formai tényező azonban 2016 óta először jelentős változáson megy keresztül, lévén az új fülhallgatóknak a korábbinál jóval rövidebb a szára, az AirPods Pro kinézetét kapta meg mind a füles és a tok is.

Nézd nagyban ezt a videót!




Mostantól víz- és izzadságálló a hardver, az akkumulátor élettartama pedig hat órányi folyamatos zenehallgatásra nőtt. A tokkal együtt összesen 30 óra áll rendelkezésre. A harmadik generációs AirPods újratervezett egyedi meghajtóval és adaptív EQ-val rendelkezik, amely automatikusan hangolja és optimalizálja a hangkimenetet. Az Apple átvette az AirPods Pro "erőérzékelős" vezérlését, és azt is elmondta, hogy az új AirPods kompatibilis a MagSafe töltőrendszerrel. Október 26-án érkezik, már rendelhető 74,990 forintos áron.

Hangalapú vezérlés az Apple Music-hoz

Az Apple bemutatta az Apple Music új hangcsomagját is. Mindössze a hangoddal és a Siri hangasszisztensét használhava az Apple Music összes tartalmát eléred az Apple-eszközökön keresztül. A szolgáltatás 17 országban lesz elérhető még idén ősszel, viszont magyar premierről eddig nem tudni.

AirPods 3-at, bivalyerős chipeket és friss Macbook modelleket villantott az Apple a mai eseményén - 2. kép

A felhasználók Siri segítségével iratkozhatnak fel a csomagra, vagy az Apple Music alkalmazáson keresztül. A feliratkozást követően a felhasználók kérhetik a zenék lejátszását az összes Siri-képes eszközükön, beleértve a HomePod mini, az AirPods, az iPhone és a CarPlay használatakor. A Voice Plan előfizetői több száz új állomáshoz és lejátszási listához, valamint a teljes lejátszásvezérléshez férhetnek hozzá, beleértve a korlátlan dal átugrást is.

Az Apple eddigi legerősebb chipjei: íme az M1 Pro és az M1 Max

Az Apple hivatalosan is bejelentette eddigi legerősebb chipjeit: az M1 Pro és M1 Max a tavaly ősszel debütált M1 chip továbbfejlesztett változatai, amelyek az új MacBook Pro modellek szívét alkotják. Mindkettő ugyanarra az 5 nm-es eljárásra épül, de az Apple itt nagy teljesítményugrásokat ígér.

Az M1 Pro esetében az Apple 70 százalékkal jobb CPU-teljesítményt és kétszer nagyobb grafikus teljesítményt ígér az M1-hez képest. Bár az alaparchitektúra az M1 Pro esetében is ugyanaz, az Apple itt nagyot dob a hardveren: a 10 magos CPU nyolc teljesítmény- és két hatékonysági magot kínál, valamint egy 16 magos GPU-t 2048 végrehajtó egységgel.

AirPods 3-at, bivalyerős chipeket és friss Macbook modelleket villantott az Apple a mai eseményén - 3. kép

Az új chip több RAM-ot is támogat, akár 32 GB-os konfigurációs lehetőséggel (bár az M1-hez hasonlóan a memória továbbra is közvetlenül magába a chipbe van integrálva, ahelyett, hogy a felhasználó által bővíthető lenne). Az M1 Pro összesen 33,7 milliárd tranzisztorral rendelkezik, ami nagyjából kétszer annyi tranzisztor, mint ami az M1-ben van.

Bejelentették a még erősebb M1 Maxot is, amely ugyanezzel a 10 magos CPU-konfigurációval rendelkezik, nyolc teljesítménymaggal és két hatékonysági maggal. Az M1 Max azonban megduplázza a memória sávszélességét (400 GB/s-ra), a RAM-ot (akár 64 GB memória) és a GPU-t (32 maggal, 4096 végrehajtó egységgel és az eredeti M1-hez képest négyszeres GPU-teljesítménnyel).

Az M1 Max 57 milliárd tranzisztorral rendelkezik, így ez a legnagyobb chip, amelyet az Apple eddig készített. Az új chip azt is jelenti, hogy akár négy külső kijelzőt is csatlakoztathatunk egyetlen készülékhez.

Három új színben jön a HomePod Mini

Az Apple bejelentette, hogy a fehér és szürke mellett hamarosan sárga, narancssárga és kék színben is beszerezheti a közönség a HomePod Minit - no nem mintha ez túlzottan izgatná a magyar felhasználókat, elnézve hogy nálunk nincsen jelen állás szerint eme hardver.



Az új hangszórók mindenütt színben illeszkedő részletekkel rendelkeznek, beleértve a színezett érintkezési felületet, a szövethálót, a hangerő ikonokat és azt a (nem eltávolítható) tápkábelt. Ugyanannyiba kerülnek majd, mint az eredeti Minik, és novemberben lesznek kaphatók.

Újratervezett MacBook Pro - dizájn átalakítással, és több csatlakozó is visszatér!

Az Apple bejelentette az újratervezett MacBook Prót, amely mostantól 14 hüvelykes képernyőt, az Apple új M1 Pro és Max chipjeit, notch-ot és a szabványos Thunderbolt portok mellett szélesebb portválasztékot tartalmaz - visszahozza a HDMI portot és az SD kártyaolvasót, és egy MagSafe 3 csatlakozót ad hozzá a töltéshez. 14,2 colos 120Hz-es ProMotion MiniLED kijelzővel rendelkezik, amelyre az Apple Liquid Retina Pro XDR néven hivatkozik.

Vékonyabb keretekkel rendelkezik, mint az előző generáció, de mint azt említettük, tartalmaz egy notch-ot is, amely egy 1080p-s webkamerának ad otthont, de nem az Apple FaceID rendszerének. Felbontás szempontjából a 14 hüvelykes modell 3024 x 1964-es felbontással fut, és 1000 nites tartós fényerővel és 1600 nites csúcsfényerővel képes működni.



A 14 hüvelykes MacBook Pro az Apple új M1 Pro vagy M1 Max chipjeivel konfigurálható. Mindkettő 10 CPU-maggal rendelkezik - a Pro 14 vagy 16 magos GPU-val, míg a Max 24 és 32 magos GPU-val választható. Az új MacBook Pro alapfelszereltségként 16 GB RAM-mal érkezik, az M1 Pro esetében 32 GB-ra, az M1 Max esetében pedig 64 GB-ra bővíthető.

A Thunderbolt portok mostantól Thunderbolt 4-esek, ami a korábbi modellek Thunderbolt 3-as portjaihoz képest frissítés. Az újratervezés az első nagyobb átalakítás az Apple laptopjainak sorában 2016 óta. Ez egyben a 14 hüvelykes képernyő visszatérését is jelenti, amelyet az Apple a 2005-ös iBook G4 óta nem használt laptop esetében.

A 14 hüvelykes modell 879,990 forinttól kezdődik, míg a 16 colos változat 1,079,990 forinttól kapható. Természetesen a különböző konfigurációkkal ez változik, a legcombosabb konfiguráció 2,519,990 Ft-ot kóstál. Az új gépek már előrendelhetők, október 26-ától kaphatók!
8 hozzászólás

login_password

2 éve, 8 hónapja és 15 napja

Brutál árak lettek, de azok a procik? nem gyengék. Egy ilyen bejelentés után csak úgy szárnyalnak az Apple részvények.

válasz erre

techiii

2 éve, 8 hónapja és 16 napja

Ez durva fejlesztés! meglepett smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 8 hónapja és 16 napja

Ezeke a procik sokkal keményebbek lettek mint amire számítottam. meglepett smiley Meg gondolom amire a piac is számított. röhögő smiley

válasz erre

inkognito

2 éve, 8 hónapja és 16 napja

Ezek az új chipek nagyon durvák lettek.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 8 hónapja és 17 napja

Ez az M1Max meg M1Pro nagyon durva lett! meglepett smiley Intel felkötheti a gatyát.

válasz erre

Levi87

2 éve, 8 hónapja és 17 napja

Tlejesítményt nagyon kimaxolták ahogy látom, de a TB elvesztése nagy baj szerintem.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 8 hónapja és 17 napja

Visszaléptek két generációt, lefeküdtek a reklamálóknak.

válasz erre

marco

2 éve, 8 hónapja és 17 napja

Csak ne lenne olyan csúnya az új MBP... szomorú smiley A touchbar meg az egyik kedvenc fícsöröm a jelenlegi gépen, ezekben az sincs. Tudom, régi dizájn kedvelőinek ez jön be, de nekem szokni kell.

Nehéz ügy, mert a teljesítmény nagyon baszó.

válasz erre