Acer ConceptD 3 Ezel teszt - lenyűgöző kreatív munkaeszköz, nem csak munkára

2020. december 23.
108.7231
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A ConceptD brand az Acer égisze alatt egy nagyon ütős kezdeményezésnek bizonyult, hiszen a különféle munkagépeket szedték egy csokorba, amik a tartalomgyártóknak, művészeknek és egyéb kreatív elméknek kínált kiváló alternatívát. A szerkesztőségünkbe berobogott ConceptD 3 Ezel is ezt a sémát hivatott folytatni, amire főleg azért voltunk kíváncsiak, mivelhogy ez a brand annyira azért még nincs régóta köztünk.


Tavaly áprilisban mutatkozott be a termékcsalád, és nagyon izgatott minket a gondolat, hogy vajon mit tudhat egy olyan gép, ami másfél évvel az első készülék bemutatkozása után érkezik. Vajon tud elegendő újat mutatni? Frissnek tud hatni? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ!

Akad 14 és 15,6 colos kiadvány is (ez utóbbi Pro verzióként fut), mi azonban előbbit teszteltük le az elmúlt hetekben. Egy Full HD IPS panelről van szó, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy 1920x1080 felbontásban tárja elénk a látnivalókat.

Corning Gorilla Glass 5 technológia gondoskodik a védelemről, illetve 400 nites fényerővel képes operálni. Az Adobe sRGB palettán 100%-os lefedettséggel büszkélkedhet a ConceptD 3 Ezel, valamint az Acer még a ColorBlast technológiával is megspékelte.

Az Acer ConceptD 3 Ezel nem csak elképesztő kreatív eszköz, de elképesztően is néz ki

Az Acer ConceptD 3 Ezel nem csak elképesztő kreatív eszköz, de elképesztően is néz ki


Lélegzetelállító megjelenítésről beszélünk, ugyanis zseniális betekintési szöget vonultat fel, arról meg már nem is beszélve, hogy lehengerlő minőségben képes prezentálni a színeket a kijelző. 16 GB-nyi DDR4 RAM üzemel a gépezet szívében, videokártya tekintetében azonban nincs eleresztve a modell, mivelhogy egy Nvidia GeForce 1650-est integráltak, amely 4 GB-nyi dedikált GDDR6 VRAM-mal működik.

Egy terrabájtnyi SSD-t is integráltak, no meg a processzort se felejtsük ki semmiképp, hiszen ebben a tekintetben egy tizedik generációs Intel Core i7-10750H-val rendelkezik a ConceptD 3 Ezel, ami bár szintén nem a legújabb darab, de nem lehet ok panaszra.

Van két USB 3.2-es Gen 1 csati (A-típusú), 1 HDMI port, 1 Thunderbolt 3 csatlakozó, 1 Mini Display kimenet, 1 SD kártyaolvasó, egy Kensington Lock slot, valamint egy 3,5 mm-es jack csatlakozó.

Kifejezetten jó billentyűzet, alatta a büszke hardver matricákkal és a nagyszerű tapipaddal

Kifejezetten jó billentyűzet, alatta a büszke hardver matricákkal és a nagyszerű tapipaddal


A Kensington Lockon túl a Windows Hello is segít abban, hogy adataink óvva maradjanak, bár ez a ConceptD termékcsaládnál már megszokott. A kötelező webkamera sem maradhat el, ami 1280x720 felbontást tud, és támogatja az sHDR technológiát, azaz a Super HDR-t. Ettől függetlenül utóbbi sajnos piszok alacsony minőséget szállít, de nem is vártunk csodát tőle.

Akkumulátoridő terén mi a helyzet, jön joggal a kérdés. Átlagosan tíz órát lehet kisajtolni az Ezelből, ami a ritka esetek egyikét jelzi, hogy a specifikációkban feltüntetett érték ténylegesen valósnak bizonyul. Igazából mi rászámítanánk még plusz-mínusz egy-két órát, attól függően, hogy milyen folyamatokat futtatunk, de átlagban erre jön ki az aksiidő.

Van beépített hangszóró is, de talán senkit nem lepünk meg azzal a kijelentéssel, hogy megint csak a "van, mert muszáj" kategóriáról beszélünk. A basszus az egy nem létező fogalom ezen a téren, és összességében tényleg csak arra jó, hogy elmondhassuk: van.

Sokféleképpen állítható a kijelző, minden helyzetre van egy beállítási lehetőség

Sokféleképpen állítható a kijelző, minden helyzetre van egy beállítási lehetőség


Oldalt helyezkednek el a gép hűtői, ezek gondoskodnak róla, hogy még véletlenül se hevüljön túl a szisztéma, és ami külön tetszett nekünk, az a szellőzőnyílások ferdén megoldott kialakítása. Ezzel a fehér dizájnnal és a portok sokaságával durván futurisztikus látványt kelt oldalnézetből a tesztalany.

Maga a dizájn borzasztóan letisztult és minimalista, ahogyan azt a ConceptD berkein belül már megszokhattuk. Gyönyörű szép fehér színben pompázik a gép, ami ellenáll a különféle porlerakódásoknak. Ez a masinéria biztosan nem fog kitűnni az irodai környezetből, tökéletesen belesimul a letisztult formavilágával.

Egy igazi kettő az egyben gépről beszélünk, hiszen egyrészt hagyományos laptopként is hasznosíthatjuk, másrészt pedig ügyeskedhetünk a zsanérral, miáltal 180 fokban kihajthatjuk a kijelzőt, ez pedig kiváló lehet digitális rajzoláshoz, vagy éppenséggel ha meg akarjuk mutatni a munkánkat az asztal túloldalán ülő ügyfélnek, megbízónak.

A Pantone által hitelesített kijelzőt a mellékelt tollal is tudjuk használni, méghozzá nagyszerűen

A Pantone által hitelesített kijelzőt a mellékelt tollal is tudjuk használni, méghozzá nagyszerűen


Apropó, rajzolás: természetesen támogatja a rajzolótollat a képernyő, alapból jár a ConceptD 3 Ezelhez egy eszköz, ami abszolút felsőkategóriásnak minősül. Precíz vonalakat tudunk rajzolni vele, az input is kiváló - de azért ez megint csak egy olyan dolog, amit egy ConceptD terméknél elvárhatunk.

A billentyűzet is bőven komfortos, a kialakítás ráadásul ad teret a kezünknek is, hogy a touchpad mellett, a klaviatúra alatt pihentessük. Van alapvetően egy narancssárga háttérvilágítása a billentyűknek, amiket mi egyáltalán nem éreztünk ütős színkombónak, ennél azért jobban mutatott volna egy sötétkék, vagy valamilyen más sötét szín.

A touchpad nagyobb, mint amit megszokhattunk átlagban, amit mi alapvetően pozitív csalódásként éltünk meg, hiszen sok laptop esetében kifogásolható elemnek találjuk, hogy parányi a touchpad.

Na de mit is tudunk mondani teljesítmény tekintetében? Hiszen végeredményben ez az, ami igazán számít. Videószerkesztésben simán tudtunk dolgozni 4K videókkal, mondhatnánk úgy is, hogy úgy száguld, mint kés a vajban.

Oldalról kissé fura, de még ez is szép :)

Oldalról kissé fura, de még ez is szép :)


Ami a legerősebb területe a ConceptD 3 Ezelnek, az a digitális rajzolásban rejlő lehetőségek, és szerencsére ezen a téren is brillírozik a gép. Érezhető, hogy óriási hangsúlyt fektetett arra az Acer, hogy a digitális felületen dolgozó művészek kihozhassák magukból a maximumot.

Emellett Photoshoppal is próbálkoztunk, amiben szintén jól jött, hogy elképesztően színhű a kijelző. Imádtunk minden egyes percet, amit a ConceptD 3 Ezellel dolgoztunk, megfizethető áron hozza a prémiumkategóriát - legalábbis ezen a területen.

Mivel tudjuk, hogy sok olvasónknak ez is fontos, így térjünk ki gyorsan arra, hogy játékra milyen szinten használható a szóban forgó gép. Egy középkategóriás PC erejével vetekszik, úgyhogy ha nem vágyunk a legmagasabb grafikai beállításokra, viszont szeretnénk kompromisszumok mellett játszani, akkor erre sem utolsó a termék.

Brutális hardvert kapott mind a két variáns, sok évig lehet hű társ a munkában

Brutális hardvert kapott mind a két variáns, sok évig lehet hű társ a munkában


Szóval konklúzióként mit lehet levonni? Egyértelműen egy ütős munkagépről van szó, aminek a legnagyobb ütőkártyája természetesen a varázslatos kijelzője lesz, illetve a "kettő az egyben" kialakítása. Az üzemidő biztosítja, hogy töltés nélkül is hosszú órákat dolgozzunk, ami mondjuk egy masszívabb repülő út során remekül jöhet.

És ami pedig az árcédulát illeti: közel 840 ezer forintért megy a ConceptD 3 Ezel Pro (itthon csak ez a verzió kapható), ami bár kontextusból kiragadva soknak hangozhat, de ha a tesztet végigolvastad, akkor talán számodra is egyértelművé válik, hogy egy erős játékosról beszélünk, ami ilyen tulajdonságok, specifikációk mellett teljes mértékben megfizethetőnek számít.

Ettől elvonatkoztatva azonban nem tudnánk azt mondani, hogy egyértelműen ez a legjobb választás a jelenlegi felhozatalban. Akadnak olyan termékek, amik némi ráfizetéssel ennél magasabb hardverszintet hoznak, de mint azt említettük: a zsanéros megoldás, valamint a kijelző minősége lesz az, ami sokakat levesz a lábáról. És persze a kinézet. Az valami elképesztő...
 
  • Extrák
    10
  • Ár/érték
    8
  • Dizájn
    9
  • Hardver
    8

Megvételre ajánlott

88%
7 hozzászólás

muki

3 éve, 6 hónapja és 14 napja

Kegyetlen jól néz ki bakker. meglepett smiley mondjuk én a gameres vonalat (Predator) jobban bírom, de ez iszonyat király.

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 6 hónapja és 15 napja

Ordít róla külsőleg is a minőség! Nagyon egyedi gép.

válasz erre

Direktor

3 éve, 6 hónapja és 15 napja

Igencsak sokoldalú eszköz! meglepett smiley

válasz erre

betyár

3 éve, 6 hónapja és 15 napja

Ejha de komoly cucc.

válasz erre

Levi87

3 éve, 6 hónapja és 15 napja

Ez igen. meglepett smiley Nem gyenge, igen jól néz ki, hardveresen se kell szégyenkeznie. Az ár viszont kemény.

válasz erre

Fikarc

3 éve, 6 hónapja és 15 napja

Brutál szép cuccokat csinálnak mostanában Acerék. meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 6 hónapja és 15 napja

Ilyen az, amikor meg kell fizetni a kinézetet is. Nagyon durca!

válasz erre