A HUAWEI WATCH GT 3 sokkal több mint egy óra

Szponzorált tartalom
2021. december 15.
100.5641
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Bátran ki merem jelenteni, hogy amióta a Huawei okosóra fejlesztésbe és gyártásba fogott, olyan magasra tette a lécet, amit a közvetlen versenytársai - az Androidos készülékek köre - csak pislogva figyelhetnek, mind a minőség, mind pedig a funkciók tekintetében. Talán ez az egyetlen széria, ahol mindig valóban kíváncsian várom, milyen újdonságot fog felmutatni, miben tud előrébb lépni mint az elődje. Épp ezért, amikor megérkezett a HUAWEI WATCH GT 3, nagy örömmel nyitottam ki a dobozt, hogy belevessem magam a több hetes tesztbe, aminek eredményét az alábbiakban foglalom össze.
 


A csomagolást felnyitva sok meglepetés nem ért, a szokásos, ránézésre is masszív anyaghasználat, a hagyományos (és nagyon szép) formavilág és a kiváló minőség megtestesítője néz velünk szembe. Nálunk a 46mm-es, tehát a férfiaknak ajánlott verzió járt, de létezik egy 42mm-es, hölgyek számára ajánlott típus is. A méretükön kívül nem sok különbség van a készülékek között, az elődhöz képest itt már a kisebb óra is megkapta például a mikrofon - hangszóró párost.

Az egyetlen jelentős eltérés az üzemidőben keresendő, míg a nagyobb két hetes, a kisebbik egy hetes rendelkezésre állási idővel bír. Persze ezek gyári adatok, így alaposan megdolgoztattam a WATCH GT 3-at, hogy kitapasztaljam, valójában mit nyújt.

Na de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük az óra külsejét! Ahogy a gyártó esetén már megszokhattuk, a hagyományos, kerek formát kapjuk, az előlap rozsdamentes acél tokját 3D hajlított üveg borítja teljesen, ez védi a 466*466 pixel felbontású AMOLED kijelzőt. A hátlap műanyag borítást kapott, ez fedi a számos szenzort, amelyek rengeteg funkcióval segítik a felhasználót.

A vér oxigéntelítettségének mérése az egyik legfontosabb funkció a jelenlegi időszakban

A vér oxigéntelítettségének mérése az egyik legfontosabb funkció a jelenlegi időszakban


Ezek közül az egyik legfontosabb az egész napos, folyamatos SpO2 monitorozás, amelynek köszönhetően a vér oxigéntelítettsége kísérhető figyelemmel. Ez a szervezet oxigénszaturációját mutató érték, amelyből megtudhatjuk, hogy vörösvértestek mekkora hányadát használják fel a maximális oxigénszállító kapacitásuknak.

Jelenleg, amikor éppen egy koronavírus-járvány közepén vagyunk, ez különösen hasznos eszköz az egészségünk felmérésében és megtartásában, de tüdőgyulladás, asztma és ennél súlyosabb betegségek esetén is óriási segítség lehet. Sőt, több szívhiba kimutatásában is nagy szerepet játszik, így akár szívroham, szívelégtelenség előrejelzésében is időben kaphatunk figyelmeztetést. Természetesen a pulzusunk is mérhető.

De itt még nincs vége, jutott a HUAWEI WATCH GT 3-ba gyorsulásmérő, giroszkóp, (bőr)hőmérséklet mérő, légnyomás mérő és geomágneses érzékelő is. Ezek segítségével akár az extrém időjárás kialakulása előtt is kaphatunk figyelmeztetést, ami ismét egy roppant hasznos funkció. Szintén figyelemre méltó funkció az alvás monitorozása, nekem nagyon sokat segített rájönni például, hogy miért vagyok reggelente fáradt - kiderült hogy óránként felkelek valami zavaró tényezőre.

Nem csak monitoroz, az egészségünkre is figyel - iOS-en és Androidon is

Nem csak monitoroz, az egészségünkre is figyel - iOS-en és Androidon is


Az aktív sportok és a szabadidős programok kedvelőinek is nagyszerű hír, hogy az 5ATM besorolású vízállóságnak köszönhetően akár 50 méter mélyre is merülhetünk az órával, az öt féle műholdrendszert (GPS, Beidou, GLONASS, Galileo és QZSS) támogató készülék pedig rendkívül pontosan tudja helyzetünket meghatározni, sőt, ha ismeretlen területen túrázunk, a visszautat is felajánlja, így biztosan nem tévedünk el vele. Egyébként több, mint száz féle edzésprogram közül választhatunk.

Az újdonságok közé tartozik az elforgatható korona, ami nagyon hasznos fejlesztés, hiszen ennek segítségével vizes kézzel vagy kesztyűben is kezelhető marad a WATCH GT 3 - az óra oldalán található gombbal be tudunk lépni a menübe, ahol tekergetéssel és nyomással tudunk navigálni. Emellett az appok méretét, a hangerőt, de akár még az ébresztési időt is tudjuk vele változtatni, illetve beállítani.

A kapcsolatot a mobil és az óra között a Bluetooth biztosítja, így telefonunkat le is tehetjük - akkor is ha hívásunk van, mert a mikrofonnak és a hangszórónak köszönhetően a beszélgetéseinket is lebonyolíthatjuk a készüléken.

A többfunkciós korona segítségével akár kesztyűben is használható a HUAWEI WATCH GT 3

A többfunkciós korona segítségével akár kesztyűben is használható a HUAWEI WATCH GT 3


Szíjak tekintetében kétféle - fekete fluoroelasztomer és rozsdamentes acél - lehetőségünk van választani a 46mm-es és ugyanennyi de másféle - fehér bőr és arany milánói - a 42mm-es óra esetében. A több mint tízezer óraszámlappal pedig teljesen testre szabhatjuk a stílusunkat, legyen szó akár irodai munkáról, szabadidős tevékenységről, vagy csak egy adott időben érzett hangulatról.

Ez utóbbiak egyébként állandó jelleggel is a kijelzőn maradhatnak, mintha egy hagyományos óra lenne a kezünkön, de beállítható úgy is, hogy csuklómozdulatra aktiválódjon.

A végére hagytam az üzemidő kérdését. Típustól függően a gyártó egy vagy két hetes maximális működést ígér átlagos körülmények között. Nálam napi átlag 50-70 értesítés, legalább kettő, órán bonyolított hívás, folyamatos monitorozás és sajnos relatíve kevés testmozgás, viszont sok, nagytávolságú helyváltoztatás mellett a nyolcadik nap végén adta meg magát a 46mm-es verzió, ez pedig bőven a várt érték felett volt.

A HUAWEI WATCH GT 3 természetesen nem csak HarmonyOS-t (2 vagy újabb verzió) alapú Huawei telefonokkal működik együtt, hanem a minimum Android 6-ot, vagy legalább iOS 9-et futtató mobiltelefonokkal is. Ehhez mindössze a Huawei Health appra lesz szükségünk.

Ez a cikk egy szponzorált tartalom / PR cikk, amely nem feltétlenül az Androgeek szerkesztősége által készített tartalom.

HUAWEI WATCH GT 3, nagy örömmel nyitottam ki a dobozt, hogy belevessem magam a több hetes tesztbe, aminek eredményét az alábbiakban foglalom össze. '>