5+1 mozifilm, amit a legjobban várunk 2019-ben

2018. december 27.
69.3791
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
adriano profilja, adatai
adriano
Ismét elérkeztünk az év végéhez, mozirajongóként pedig mi más is lehetne az egyik legérdekesebb téma ilyenkor, mint a következő esztendő legérdekesebb filmalkotásai? Ki merem jelenteni, hogy a 2018-as blockbuster-felhozatal egy-két gyöngyszemtől eltekintve relatíve gyengébben sikeredett, és bizony már tavaly ilyenkor is voltak arra utaló jelek, hogy nem fogjuk letenni tőle a hajunkat. Örömmel mondhatom, hogy 2019 szerintünk már most sokkal erősebbnek ígérkezik. Hogy egész pontosan melyek is azok darabok, amelyeket legszívesebben már a mostani karácsonyi bejgli mellett is néztünk volna, az a legújabb 5+1 cikkünkből kiderül!


1. Az: Második fejezet

Stephen King regényének új feldolgozása 2016-ban olyan masszív sikert aratott, hogy azon még maga a stúdió is meglepődött. A folytatás elkészülte azonban ebben az esetben nem csak ennek köszönhető, hanem leginkább annak, hogy a történet még korántsem ért véget. Az első részben ugyan legyőzték Krajcárost, a horror-bohócot, de Az huszonhét év után újra visszatér Derry városába, hogy gyerekeket raboljon. Ki más is vehetné fel vele a harcot ismét, mint a Vesztesek Klubja?

5+1 mozifilm, amit a legjobban várunk 2019-ben - 2. kép

Igen ám, de hőseink már negyven évesek, és nem igazán emlékeznek az akkor történtekre, legalábbis eleinte, de idővel nyilván felfrissül majd az emlékezetük-szükség lesz rá. A minőségre garancia, hogy az első rész rendezője, Andrés Muschietti maradt a székében, a hősöket pedig többek közt olyan nevek játsszák majd, mint James McAvoy és egyik nagy kedvencem, Jessica Chastain. Érdekesség, hogy a gyermekszínészek is egytől egyig visszatérnek, tehát egészen biztos, hogy a második részben sok-sok visszaemlékezés is helyet kap majd.

Bemutató: szeptember 6.

2. Üveg

A Széttörve című filmjével M. Night Shyamalan igazán stílusosan tért vissza az A-listára, és miután kiderült, hogy tulajdonképpen egy Sebezhetetlen-folytatást láttunk, sokan még a moziterem takarításakor is az állunkat keresték a székek között. Nem sokkal ezután be is jelentették, hogy készül az immár trilógiává bővülő történet harmadik darabja, az Üveg, amely Samuel L. Jackson karakterére fog koncentrálni.

5+1 mozifilm, amit a legjobban várunk 2019-ben - 3. kép

Shyamalan általában szereti a lehető legtöbb dolgot eltitkolni a filmjei sztorijáról, és most sem tesz másként. Egyenlőre csak annyi biztos, hogy Bruce Willis a sebezhetetlen Davin Dunn-ként ismét főszerepet kap, ellenfele pedig James McAvoy több személyiséggel rendelkező főgonosza lesz a Széttörve filmből. Ahogy a címből is látszik, majdnem húsz év után Samuel L. Jackson ismét Mr. Üveg bőrébe bújik. A készítők annyit elárultak, hogy az ő jelenléte nagyon fontos hatással lesz a másik két karakterre, de hogy egészen pontosan mi a szerepe, azt egyenlőre homály fedi. A Széttörve női főhőse, Anya Taylor-Joy is feltűnik, és Shyamalan munkásságát ismerve a csavaros végkifejlet is borítékolható. Hogy várjuk-e, az nem is kérdés.

Bemutató: január 18.

3. Star Wars IX.

A világ talán legkedveltebb frachise-ának sorsa egyre hányatottabb a Disney kezei alatt, de azért eljutottunk az új trilógia befejező részéhez. Mi több, ismét van okunk a bizakodásra, hiszen a már többször is megmentőnek szerződtetett J.J. Abrams ismét kezébe vette az irányítást. Persze igaz, hogy sokaknak Az utolsó Jedik is tetszett, de legalább ugyanannyian voltak, akiknek csalódást okozott ez az irány. Abrams munkába állításával a stúdió most a biztosra megy, és ha engem kérdeztek, nem igazán van kétségem afelől, hogy ő méltó lezárást tesz majd le az asztalra.

Címet egyenlőre még nem tudni, és biztosat a sztoriról sem árultak el. Pár érdekességgel viszont szolgálhatunk, például, hogy Kylo Ren valamilyen okból kifolyólag ismét sisakot visel majd (J.J. ezt láthatóan nem akarja elengedni), valamint hogy Mark Hamill, azaz Luke Skywalker is visszatér! A régi nagyok közül biztos még C-3PO felbukkanása, és itt lesz Billy Dee Williams is, mint Lando Calrissian. Leia Organa karakterével is találkozunk majd, ehhez ráadásul nem CGI-t használnak majd, hanem Carrie Fisher-rel korábban felvett jeleneteket. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit tudnak kihozni ebből, de reméljük, hogy méltóképp búcsúznak majd a karaktertől. Rey (Daisy Ridley), Poe Dameron (Oscar Isaac) és Finn (John Boyega) szereplése persze nem volt kérdés, ahogy az sem, hogy várjuk-e az Episode IX-et. Körülbelül jövő ilyenkor már érkezik is.

Bemutató: december 20.

5+1 mozifilm, amit a legjobban várunk 2019-ben - 4. kép

4. Bosszúállók: Végjáték

Az elmaradhatatlan Marvel-film a listáról nem lehet más, csakis a Bosszúállók-saga kicsúcsosodása. A történetről sokat ennél a filmnél sem osztottak meg velünk, de ez az, ahol magunktól is kitalálhatjuk, kiváltképp a Végtelen háború történéseinek fényében. Thanos ott sikerrel járt, és a Végtelen Kesztyű segítségével megsemmisítette az univerzum lakosságának felét. Ez persze hőseinket is érzékenyen érintette, jó páran eltűntek közülük, a megmaradt csapat feladata tehát nyilván az lesz, hogy visszacsinálják a dolgot...és persze bosszút álljanak.

Doctor Strange, Pókember, Fekete Párduc és sokan mások ugyebár porrá lettek, őket a folytatásból nélkülöznünk kell majd, legalábbis egy időre. Vasember, Amerika Kapitány, Hulk és Thor azonban továbbra is itt van, úgyhogy koránt sincs minden veszve, és hát a franchise-nak is folytatódnia kell, mint tudjuk. Esélyes, hogy a legfontosabb szerep Vasemberre hárul majd, és az ő sorsa már csak azért is érdekes lesz, mert Robert Downey Jr. többször is kijelentette, hogy a Végjáték után nem szeretne többé Tony Stark lenni. Vajon tényleg elköszönünk majd tőle? És ha igen, akkor milyen formában? Mi lesz a többi hőssel, akik valószínűleg szintén kiszállnak a sorozatból? Valamint az is kérdés, hogy milyen szerepe lesz Marvel Kapitánynak ebben a részben?

5+1 mozifilm, amit a legjobban várunk 2019-ben - 5. kép

Ha engem kérdeztek, hosszú idő után ez egy olyan Marvel-film lesz, amelyben igaziak a kérdések és igazi tét van, úgyhogy ez most várósabb, mint valaha!

Bemutató: Április 26.

5.Oroszlánkirály

Sokan értetlenül álltak az ötlet előtt, hogy a Disney élőszereplős változatokban tulajdonképpen újraforgatja a saját klasszikusait, de az eddigiek jókora anyagi sikere őket igazolja. A soron következő adaptáció egyike Az oroszlánkirály lesz, ami a trailerek alapján igencsak jól néz ki, és nagy eséllyel ismét rengeteg embert csábít majd a moziba.

5+1 mozifilm, amit a legjobban várunk 2019-ben - 6. kép

A rendező az a Jon Favreau lesz, aki eddig biztos kézzel szállította a blockbustereket, és A dzsungel könyvével már bizonyította, hogy jó érzékkel képes nyúlni egy ilyesfajta adaptációhoz. A Disney álláspontja a film hangulatával kapcsolatban kissé ellentmondásos, mert egyrészt azt nyilatkozták, hogy szeretnének egy az eredetinél sötétebb hangulatú filmet, másrészt meg korhatár nélküli besorolást terveznek. Elgondolkodtató, hogy a kettő hogy is jön össze, de nekem van egy olyan érzésem, hogy a legkisebbeket még nem feltétlenül kell majd beültetni erre a filmre. A többieknek viszont jó szórakozás lehet, hisz lesznek benne kedves állatok, szép tájak és tanulság is. A régi jó volt, ezt is nehéz lenne elrontani.

Bemutató: július 9.

5+1: Shazam

A +1 sorszámot most egy olyan film kapja, amit várunk is, meg nem is, de mindenképp érdekes és akár még jó is lehet. Ha valaki esetleg nem tudná, egy DC szuperhős-filmről van szó, tehát semmi köze nincs a jól ismert applikációhoz, ne is adjunk ilyen ötleteket a stúdióknak. De akkor kicsoda Shazam? Nos, ő egy kisfiú, Billy Batson (Asher Angel), szuperhős-alteregója. Ha Billy kimondja a shazam-szót, akkor máris egy felnőtt, különleges képességekkel rendelkező kosztümös híróvá válik, akit egyébként Zachary Levi alakít.

5+1 mozifilm, amit a legjobban várunk 2019-ben - 7. kép

Persze minek a hős, ha nincs főellenfele, úgyhogy nyilván Shazamnak is akad egy, mégpedig Dr. Sivana (Mark Strong). Jó poén, hogy Billy és vele együtt Shazam olyan értelemben részei a DC-univerzumnak, hogy ugyanabban a világban élnek, ahol Superman, Batman és a többiek. Billy egyenlőre nem ismeri őket személyesen, nem is találkozik velük, de a lehetőség elvben adott. Érdekes lehet, hogy később esetleg kezdenek-e ezzel valamit avagy sem. Egészen más hangulatú szuperhős-film lesz ez, mint a szintén jövőre érkező Captain Marvel vagy a Bosszúállók, de pont emiatt lehet izgalmas. Meglátjuk!

Bemutató: április 4.

Ez tehát azon filmek szubjektív listája, amiket az Androgeek csapata a legjobban vár az előttünk álló évben. Természetesen a lista lehetett volna hosszabb is olyan filmekkel, mint például a Jumanji következő része vagy éppen a Toy Story 4, az Aladdin, de akkor soha nem érnénk a végére. Ha szerinted kellene még bele valami, vagy nem értesz velünk egyet, ne rejtsd véka alá a véleményed! Te mire vagy rápörögve a 2019-es filmfelhozatalból?
9 hozzászólás

Eltohn

5 éve, 9 hónapja és 10 napja

Masszív lista, rajta már most sok kedvenccel! mosolygó smiley SWIX-re nagyon kíváncsi vagyok, de tényleg.

válasz erre

inkognito

5 éve, 9 hónapja és 11 napja

Shazam, az Üveg, az IT 2 meg a bosszúállók ott van a toplistán, de az új MIB is nagyon érdekel, na meg a John Wick 3.

válasz erre

WickedSick

5 éve, 9 hónapja és 12 napja

Aladdin, Bosszúállók 4, Oroszlánkirály, Toy Story 4, John Wick 3, Detective Pikachu, Pókember: Idegenben, Kingsman 3, no és persze Tarantinotól a Volt egyszer egy Hollywood mosolygó smiley utóbbi a legvártabb nálam

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 9 hónapja és 12 napja

Shazam hááát, nekem annyira nem várós, de meglátjuk. Oroszlánkirály sem az én világom, a többi viszont nálam is toplistás!

válasz erre

csirkee

5 éve, 9 hónapja és 12 napja

Jégvarázs 2 röhögő smiley én azt várom nagyon, na meg a Jumanji 2 is biztosan jó lesz. Ott az Aladdin is. Jó lesz ez a 2019. mosolygó smiley

válasz erre

marco

5 éve, 9 hónapja és 12 napja

Az 2 a legjobban várt nálam.

válasz erre

Mordorer

5 éve, 9 hónapja és 12 napja

Nem igazán tudnám mivel kiegészíteni, mondjuk horrort nem látok a listán, igaz abból is csak folytatás lesz, az Annabelle.

válasz erre

Direktor

5 éve, 9 hónapja és 12 napja

Bólogatós lista nálam, egyetértek veletek, ezek a jelenlegi ismereteim szerint nálam is a legvárósabbak! Leginkább a Star Wars egyébként, kiváncsi vagyok, hogy zárják le.

válasz erre

Tommy

5 éve, 9 hónapja és 12 napja

Szomorú tény, hogy egy kivételével kizárólag folytatás vagy felújítás került fel a listára. Sajnos ez jellemzi a jelenlegi filmes helyzetet. szomorú smiley Az Oroszlankirály kivételével egyébként nálam is ez a lista. mosolygó smiley

válasz erre