5 streamelhető film, amit végigpörgethetsz az ünnepek alatt

2023. december 23.
73.2262
csirkee profilja, adatai
csirkee
Közeledik az évvége, ismét több időt tölthetünk a tévé előtt, hiszen sokunknak nem kell dolgozni mennie és végre van idő megnézni a 2023-as év filmes újdonságait, melyek többsége már stream felületeken is elérhető. Ezek közül válogattunk össze néhányat, amiket nem érdemes kihagyni két bejgli vagy zserbó evése között.


1. Indiana Jones és a sors tárcsája (Disney+)

Már december 15-től streamelhető az Indiana Jones filmsorozat immáron ötödik része, mely idén nyáron debütált a mozikban Harrison Forddal a főszerepben, aki utoljára öltötte magára az ismert régész karakterét. A mozikban nem teljesített túl fényesen a film, aminek nagyon nem örült a Disney, ám ha valaki még nem látta az alkotást, annak most itt a lehetőség, hogy pótolja. A történet először elkalauzol bennünket a II. Világháború végéhez, ahol felbukkan Arkhimédész hírhedt tárcsája. Ezt követően már 1969-et írunk, Indiana Jones éppen nyugdíjba készül, amikor megjelenik keresztlánya és belekeveri egy utolsó nagy kalandba.

Egészen biztosan nem ez lesz a kedvenc Indy filmünk a szériából, ám nem szabad kihagyni, hiszen a látvány és a CGI trükkök lenyűgözőek lettek.

5 streamelhető film, amit végigpörgethetsz az ünnepek alatt - 2. kép

2. Rebel Moon - 1. rész: A tűz gyermeke (Netflix)

Szintén december 15-től már elérhetővé vált Zack Snyder rendező által megálmodott Rebel Moon című epikus sci-fi történet, mely olyan alkotásokból merített ötletet, mint például a Csillagok háborúja vagy éppen a Kuroszava Akira szamurájfilmek. A film két részletben lesz látható, a második rész, mely A sebejtő alcímet kapta 2024. április 19-én lesz elérhető a Netflixen. A történet egy messzi galaxisban játszódik, ahol felkelők egy csoportja megpróbál kitörni a galaktikus birodalom nyomása alól. A zsoldos csapat vezetője Kora, aki mindent megtesz népéért és a szabadságért.

Ehhez a filmhez egy jó nagy adag popcornt és bejglit készíts be, hiszen nem egy rövid filmről van szó, ráadásul a kritikák szerint nem sikerült a legjobban.

5 streamelhető film, amit végigpörgethetsz az ünnepek alatt - 3. kép

3. Super Mario Bros.: A film (SkyShowtime)

Idén év elején jelent meg a népszerű videojáték alapján készült animációs film, a Super Mario, mely hatalmas sikert ért el, több mint 1,36 milliárd dolláros bevételt ért el. Az alkotásban Mario és Luigi, a nagybajszú vízvezeték-szerelő testvérpár mellett feltűnik a játék szinte összes fontos karaktere, többek között Peach hercegnő, Bowser, Told, Donkey Kong és még Spike is. A karakterek hangjait olyan színészek kölcsönözték, mint Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black vagy éppen Seth Rogen. Aki imádta régen ezt a klasszikus játékot, annak mindenképpen érdemes megnéznie a filmet is már csak a nosztalgia kedvéért, ráadásul a gyerekek is imádni fogják.

5 streamelhető film, amit végigpörgethetsz az ünnepek alatt - 4. kép

4. Halálos iramban 10. (SkyShowtime)

Mától, azaz december 23-tól érhető el streamingen a Halálos iramban franchise legutóbbi része, melyben Jason Momoa alakította a főgonoszt. Dominic Toretto és családja kalandjai tovább folytatódtak idén és a hírek szerint még nem kell búcsúznunk tőlük, hiszen lesz még folytatás és előzményfilmek is készülni fognak a jövőben. A Halálos iramban 10. bár nem teljesített túl fényesen a mozikban, így is elégedett lehet a stúdió és persze Vin Diesel is, aki 2001 óta alakítja az egyik főszereplőt. A legutóbbi részben azért kellett küzdenie, hogy megmentse szeretteit a bosszúra szomjazó Dantétól.

A küzdelem során szinte a fél világot bejárják, még az Antarktiszon is versenyeznek, és nagyjából majdnem mindenki visszatér, sőt még két új szereplővel is megismerkedhetünk. Ha már unod a Reszkessetek betörőket és valami akciódús filmet néznél, akkor ne hagyd ezt ki.

5 streamelhető film, amit végigpörgethetsz az ünnepek alatt - 5. kép

5. Avatar: A víz útja (Disney+)

Bár az Avatar második része már egy éves, és már jó ideje megtekinthető streamingen, valószínűleg még mindig akad olyan, aki nem látta James Cameron kasszasikerét, ám az ünnepek tökéletes alkalom erre. Az elképezető látványvilággal megálmodott Pandorára sok-sok év után térhetünk vissza, hiszen a folytatásra nagyon sokat kellett várni. A szereplők többsége is visszatért, többek között Sam Worthington, Zoe Saldana és Sigourney Weaver, miközben új karakterekkel is megismerkedhettünk. Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család történetét, akiknek ismét meg kell küzdeniük az emberekkel.

5 streamelhető film, amit végigpörgethetsz az ünnepek alatt - 6. kép

Ehhez azonban szövetségesekre van szükségük, ezért felkeresnek más népeket a bolygón. Mindeközben megismerjük Sully és Neytiri gyermekeit, akiknek nagy szerepük lesz a franchise jövőjében.

Ezek a filmek egészen biztosan segítenek a kikapcsolódásban a következő napokban, amikor végre mindenki kieresztheti egy kicsit a gőzt, a bejglivel és a zserbóval azért érdemes vigyázni, nehogy túl sokat együnk belőlük.
12 hozzászólás

CharlieFirpo

6 hónapja, 1 hete

Szuper ajánló lett!

válasz erre

zender

6 hónapja, 1 hete és 1 napja

Na majd most a két ünnep között, amikor már nem jön látogató. röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

6 hónapja, 1 hete és 1 napja

Avatar nagyon nem mozgat.

válasz erre

Tommy

6 hónapja, 1 hete és 2 napja

Korrekt lista!

válasz erre

muki

6 hónapja, 1 hete és 2 napja

Halálos iramban és Mario kimarad, Indy alap megnézős!

válasz erre

petrovicsz

6 hónapja, 1 hete és 2 napja

Épp most nézelődtem mit nézzek. röhögő smiley A legjobbkor jött a lista, köszi!

válasz erre

TEchie

6 hónapja, 1 hete és 3 napja

Mario nagyon nem adja, de a többire vevő vagyok. mosolygó smiley

válasz erre

Levi87

6 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ó de király kis lista. mosolygó smiley Indiana Jonest el is felejtettem. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hétvégén végig is pörgetem! mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

6 hónapja, 1 hete és 3 napja

Rebel Moonra nagyon kíváncsi vagyok!

válasz erre

Fikarc

6 hónapja, 1 hete és 4 napja

Avatar nálam kimarad, de a többi jön darálásban! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

6 hónapja, 1 hete és 4 napja

Perfekt lista, köszönjük!

válasz erre