Zseniális fotók készültek arról, ahogyan egy rakéta elhalad a Hold fénye előtt

2020. október 10.
1.3801
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy Philadelphiai fotográfus zseniális képeket tett közzé az Instagramján, melyeken azt láthatjuk, ahogyan a Hold fénye előtt halad el egy rakéta, így annak csak és kizárólag a sziluettjét láthatjuk, ez pedig egy egészen bámulatos összképet ad ki.

Steve Rice művei az Antares rakétát helyezik a középpontba, amely nevezetesen a Cygnus NG-14 űrhajót szállítja. Október 2-án épp haladt a Nemzetközi Űrállomás felé a hordozórakéta, amikor is sikerült a fotográfusnak elkapnia a nem mindennapi pillanatot, ezeket a fotókat láthatjátok az alábbiakban megörökítve.

Emellett egyébként a NASA új űr-WC-jét is viszi az Antares, ami már azóta megérkezett az ISS fedélzetére. Nagyjából este 21:16-kor készült a fotó, körülbelül 22 másodperccel a kilövés pillanata után - ekkor volt közel 5,5 kilométeres magasságban a rakéta. Lapozni tudtok, több kép is van!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I captured one of my dream shots during the NG-14 launch two nights ago. Moon & rocket (carrying a space toilet, no less). Swipe over for 8 more photos in the sequence and check out that superheated plume from the twin RD-181 engines. This occurred roughly 22 seconds after liftoff and was shot from a distance of 3.4 miles (5.5km). For reference, the Antares rocket is 139ft/42.5m long and 13ft/3.9m wide. . 2020.10.02, 9:16 PM Sony A6500, vintage 60-300mm, f/8, ISO 400, 1/320s. . Planning a shot like this can be pretty exhaust-ing, so an enthusiastic shoutout to @flightclubio for making it possible. . #NG14 #CRS14 #antares #cygnus #northropgrumman #nasa #wallopsflightfacility #midatlanticregionalspaceport #iss #spacestation #internationalspacestation @ISS @nasawallops #wallops #wallopsisland #rocketlaunch #rocket #a6500 #youresa #universetoday #ipulledoverforthis #moonawards #moonoftheday #silhouette #lunartransit

Steve (@svenry) által megosztott bejegyzés,

6 hozzászólás

Porthos

1 hete és 4 napja

Iszonyat jól néz ki!

válasz erre

Fikarc

1 hete és 4 napja

Woooooow ez rohadt menő!

válasz erre

Huginn

1 hete és 5 napja

Nem rossz - nem rossz

válasz erre

Kisfaludy82

1 hete és 5 napja

De állat!

válasz erre

CharlieFirpo

1 hete és 5 napja

Brutálisan jól néz ki!

válasz erre

techiii

1 hete és 5 napja

Uhh de menő.

válasz erre