Zoomon keresztöl létesített videohíváson keresztül ítéltek halálra egy férfit Szingapúrban

2020. május 21.
9.3121
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egészen elképesztő, mondhatni páratlan helyzeteket szül a koronavírus-járvány a világon, így Szingapúrban például a történelemben először videohíváson keresztül ítélt halálra a bíróság egy bűnözőt.

A The Guardian beszámolója szerint az országban jelenleg nagyon szigorú korlátozások vannak érvényben, ezért a bíróságok csak így működnek, az elítélt pedig a 37 éves Punitan Genasanra volt, akire még egy 2011-ben elkövetett, kábítószerrel kapcsolatban elkövetett bűncselekmény miatt mondtak ki ítéletet.

A vádlott ügyvédje azért egyezett bele ebbe a megoldásba, mert már csak a végső ítélethirdetés, gyakorlatilag formaság maradt hátra, de jogvédő szervezetek természetesen rögtön tiltakozásba kezdtek, egyrészt azért, mert az eljárás nem éppen humánus, másrészt pedig, mert kivégzéssel jutalmaz az ország egy drogügyletet, melynek a részletei nem kerültek nyilvánosságra.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Uhhhh ezt még olvasni is kemény.

válasz erre

rDAVE

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Mondjuk halálra ítélésnél sokkal nem lesz humánusabb élőben, mint videón. Nagyon durva ítélet, de azért a heroin is durva cucc, nem épp füvet csempészett. Zéró tolerancia van a drogra Szingapúrban. 15 grammtól már halálbüntetés járhat, de a csávó 28,5kilógrammot vitt az országba.

válasz erre

Levi87

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Aztarohadt ez nagyon kemény.

válasz erre

Fikarc

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Ez nagyon beteg.

válasz erre

Harder

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Hát baszdmeg ez nagyon durva.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink