Zeus néven debütált az Entroware új laptopja

2017. szeptember 12.
3.3181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az angliai székhelyű Entroware mindig is a magas minőségű, kiváló teljesítményű Linux alapú hardvereiről volt ismert, és a mai napon bemutatták a paletta legújabb modelljét, amely a Zeus nevet viseli.

A Zeus egy nem túl olcsó, ám annál inkább erősebb ultra hordozható laptop, amely mindössze 18,6 mm vastag, 1,9 kg súlyú, de a 15,6 colos mivoltának köszönhetően sok mindent be tudtak préselni a burkolat alá.

Olyannyira, hogy a Zeus teljesítményért hetedik generációs Intel i7 CPU felel, abból is a négymagos, teljesértékű kivitel, ami mellé minimum 8GB DDR4-es memória társul (max. 32GB kérhető), de a lényeg, amitől egy igazi workstation-né vagy gamer géppé válik csak most jön. A grafikus gyorsítás maximalizálása érdekében az Nvidia GeForce GTX 1070 MAX-Q 9GB-os videókártyáját rakták, ami a legtöbbünk igényeinek több mint elegendő lehet.

A többi paraméter szokványosnak mondható, a kijelző 1080p felbontással bír, adattárolásra SSD-t kapunk, minden gyakran használatos port megtalálható, ami extrának mondható azaz LTE modul, amely következtében nem lesz többet szükség Wifi hotspotra.

Végezetül a szoftver és az árcédula. Előbbi természetesen open source, az Ubuntu Linux 17.04-es változata van előtelepítve, míg mindezért, illetve a fenti specifikációért, 1500 fontot kell fizetni, amennyiben nem bírunk ellenállni a kísértésnek.

Zeus néven debütált az Entroware új laptopja - 2. kép

3 hozzászólás

CharlieFirpo

7 éve, 2 hónapja és 1 napja

Jó hogy van aki így kitart a Linux mellett. mosolygó smiley

válasz erre

Levi87

7 éve, 2 hónapja és 1 napja

Komoly hogy ilyen kártyát kapott ennyiért.

válasz erre

TEchie

7 éve, 2 hónapja és 1 napja

Igen jól fel van szerelve de iszonyú ronda.

válasz erre