Zero-Day sebezhetőség bukkant fel a Telegramban

2018. február 13.
1.9001
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Kaspersky Lab egy Zero-Day sebezhetőséget fedezett fel a Telegram asztali applikációjában, amelyet kihasználva, a hackerek befoghatják a hardverünket bányászkodni.

Sajnos manapság minden a kriptovaluták körül forog, emiatt pedig a hackerek mindent megtesznek, hogy a lehető legtöbb erőforrást be tudják fogni bányászatra, és emiatt kerültek veszélybe az asztali Tegram applikációt használók is.

A hibát kihasználva a hátsó kaput, fertőző kódot tudtak a rendszerbe juttatni, amely segítségével a felhasználó tudta nélkül, távoli hozzáférést engednek a géphez, amit Fantomcoin, Monero és Zcash bányászatra kényszerítenek.

A Kaspersky már egy ideje jelezte a hibáta a Telegram fejlesztőinek, akik a napokban, lehet hogy már ma, kiadják a javítást, így érdemes figyelni az elérhető újabb verziót, ugyanis az egyetlen védekezési mód, hogy telepítjük azt, feltéve ha nem akarunk tőle megszabadulni.
4 hozzászólás

VDemon

1 éve,

De gáz hogy már az ilyen egyszerűbb appok sem biztonságosak.

válasz erre

DarkZer0

1 éve, 1 napja

Be****ás, hogy már ezt sem használhatom biztonságban. Pedig ezért tértem át a Telegram-ra. Ma még mindig nem adták ki a javítást, még mindig 1.2.6 (Win/Desktop)

válasz erre

TEchie

1 éve, 2 napja

Az de kemény bakker. Ezek egyébként platformfüggetlen kórokozók, tehát nem csak winen tudják ezt megoldani hanem mondjuk Linuxon is?

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 2 napja

Hihetetlen hogy már ezen is kriptobányászkodnak!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink