Zero Day sebezhetőségre bukkantak az Internet Explorerben

2018. április 23.
3.3091
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az egyik legijesztőbb szóösszetétel, amit egy átlagos internet felhasználó is megért, az a Zero Day sebezhetőség - nos, ilyet találtak most az Internet Explorer-ben.

Annak ellenére, hogy az Internet Explorer nem a világ legkedveltebb böngészője, mégis használják pár millióan, őket figyelmezteti most a problémát felfedező kínai Qihoo 360 biztonsági cég.

A sebezhetőséget kihasználva szinte az összes Windows-t futtató hardver támadhatóvá válik. A hiba egy kifinomult támadási lehetőséget biztosít a hackereknek, amely során a kártékony forráskód meg tudja kerülni a felhasználói beavatkozást, így kvázi nem kell megnyitni egy fertőzött fájlt annak érdekében, hogy a malware aktivizálja magát.

Elengedő használni az IE-t, vagy más olyan szoftvert, ami használja a böngésző valamely komponensét, így az Office applikációk használata során is veszélynek tehetjük ki magunkat. A Qihoo 360 már jelentette az esetet a Microsoft felé, ám a vállalat egyelőre nem nyilatkozott a patch-et illetően, tehát addig is orosz rulettet játszunk a hackerekkel.

A malware sebezhetőség a legújabb Internet Explorerben is megtalálható, tehát a frissítés nem segít. A Microsoft azt tanácsolja hogy az emberek használjanak Windows 10-et és Edge böngészőt, punktum.
4 hozzászólás

Kozlegeny

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

1./ Az MS naponta millió levelet kap "Vérpistikétől", hogy nem fut a tört "köpködőteve 1976", ezek nem kevés erőforrást kötnek le
2./ Az MS Évekkel ez előtt megadta a lehetőséget, ráadásul ingyenesen, hogy váltsunk W10-re
3./ Az MS évekkel ez előtt bejelentette, nem támogatja, frissíti ezeket a rendszereket, softwaréket, böngészőket
4./ Egy hiba javítása egy ilyen komplett rendszerben nem olyan egyszerű feladat
5./ Nem tartom kizártnak, hogy ebben a pillanatban is 30 szemüveges szakállas kicsit túlsúlyos manus vakarja a fejét a probléma felett
6./ Olyan qva okos vagy, hogy tudod fikázni a Windows, írj jobb oprendszert

válasz erre

technomancer

1 éve, 4 hónapja és 7 napja

Windows.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 7 napja

Bírom ahogy a Microsoft ezeket egy legyintéssel elintézi.

válasz erre

VDemon

1 éve, 4 hónapja és 7 napja

NEM KOMMENTELEM.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink