Xigmatek új processzorhűtői

2013. augusztus 26.
8231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Habár a nyár már feledésbe kerül lassan és jönnek az esős, borongós napok, ennek ellenére mindig szükség van egy megbízható processzorhűtőre.

Íme a Xigmatek új hűtőcsodái.

A Gaia II - ventilátor nélkül - egy 120 milliméter széles, 50 milliméter mély és 159 milliméter magas megoldás, ami torony formátummal érkezik.




A hűtő talpazatából három darab, egyenként 8 milliméter vastag, az adott processzor felületével közvetlenül érintkező, "U" alakú hőcső indul az alumínium lamellák felé. Az alumínium lamellák elé egy 120 milliméteres átmérőjű légkeverő került, ami PWM támogatással érkezik, így a percenkénti 800-as és 1500-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, természetesen az adott körülményektől függően. Az FCB csapágyazással ellátott légkeverő maximum 56,3 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes, üzemi zajszintje pedig 16 és 24 dB(A) között helyezkedik el. Az új processzorhűtőre szükség esetén egy második 120 milliméteres átmérőjű ventilátor is felszerelhető
Loki II




A - légkeverő nélkül - 330 grammos tömeggel rendelkező Loki II szintén három darab, de 8 helyett már csak 6 milliméteres átmérővel rendelkező hőcsövet alkalmaz, amelyek közvetlenül érintkeznek az adott központi egység felületével. Az "U" alakú hőcsövek alumínium lamelláknak adják át a CPU által termelt hőt, amelyekről egy 92 milliméteres átmérőjű, FCB csapágyazással ellátott légkeverő próbálja azt halkan, de hatékonyan eltávolítani. A ventilátor a percenkénti 1200-as és 2800-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, és maximum 52 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes. A légkeverő üzemi zajszintje 20 és 28 dB(A) között helyezkedik el.

A Loki II és a Gaia II az Intel LGA-775/1150/1155/1156/1366, valamint az AMD Socket AM3/AM3+/FM1/FM2-es processzorfoglalataival egyaránt kompatibilis.

Gaia nagyjából 30 míg a Loki 25 dolláros árcédulával lesz megvásárolható.

Forrás: Xigmatek Sajtóanyag
nincs még hozzászólás