Windows Phone: Youtube - vissza a böngészőbe

2013. október 08.
8551
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
A tegnapi, 3.2-es frissítéssel a Microsoft megint eltüntette a Youtube alkalmazást a Windows Phone rendszert futtató készülékek alkalmazásai közül.

Helyére, a változatosság kedvéért, megint csak a weboldalt betöltő, fapados alkalmazás került. Redmond és Mountain View csatározása tehát továbbra sem látszik végetérni.

Egy kis előzmény: Miután a Google nem volt hajlandó Youtube-klienst készíteni, ezért előszőr a Redmondiak egy szimpla alkalmazást tettek elérhetővé, mely egyszerűen megnyitotta a böngészőben az oldalt. Majd májusban megelégelték ezt az állapotot, és feltöltötték alkalmazásboltjukba a YouTube app 3.0-ás változatát. Amire persze azonnal ugrottak Google-ék, ultimátumot adtak: 22-ig vagy törlik a boltból, vagy blokkolni fogják. (Indoklás volt bőven: nem jeleníti meg a hirdetéseket, videók letöltésének lehetősége, stb.) Jött az ígéret, majd jól együtt fognak dolgozni. Ez tartott egészen augusztusig, míg meg nem jelent az új verzió, ami szintén kérész életűnek tűnt. A fő kifogás ezúttal az volt, hogy az alkalmazás nem HTML5 alapú. Voltak még egyéb kifogásolt dolgok is (amik szerintem erősen vitathatók), de ezek után Redmondban úgy döntöttek, hogy a böngészőbe száműzik a YouTube-ot.

Ez a csata csak nem rég kezdődött, de remélem gyorsan végetér. Bár én nem használok Windows-os mobilt, de a jelenlegi helyzet sehogy sem jó. Nem nyer semmit sem a Microsoft, sem pedig a Google; de a legfontosabb, hogy az egyetlen igazi vesztese a csatának a felhasználó.
nincs még hozzászólás