Windows Phone: Live Lock Screen Beta

2014. július 27.
8651
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Elérhetővé vált a Joe Belfiore által nemrég beígért lezáróképernyő-módosító alkalmazás bétaverziója.

Mint tudjuk, a 2014-es BUILD-en a Windows Phone 8.1 mellett bemutattak egy alkalmazást is, mely néhány egyedi kinézetet hoz a Windows Phone-os lezáróképernyőkre.

Az előzetes ígéret (Joe Belfiore tweetje) szerint az alkalmazás kizárólag 1GB vagy több RAM-mal rendelkező készülékeken futna.

Először is, az alkalmazás 6 új kinézetet ad a Windows Phone 8.1-s készülékek lezáróképernyőinek, és működik nem angol nyelvű beállítással futó, valamint 512 MB RAM-mal rendelkező készülékeken is! Lehetőséget ad hat téma közül való választásra, valamint a Bing napi képeinek illetve saját képünk/képeink beállítására is. Megadható az is, hogy milyen időközönként cserélje le a hátteret, így tényleg egy teljesen egyedi élményt kaphatnak a felhasználók.

Jöjjön a dolog hátütője: mivel ez az alkalmazás jelenleg béta verzióban van, ezért érthető, hogy nem működik olyan teljesítménnyel, mint az eredeti lezáróképernyő. Többen jelezték, hogy kicsit "késik" a képernyő megjelenése (nyilván a össze kell állítani a kijelzőn megjelenített képet stb.), valamint sokszor előfordul, hogy egyes készülékek több másodpercig (van, hogy 5-7 másodpercig is!) egy "Folytatás" feliratot jeleznek, még az alkalmazás eltávolítása után is, illetve hogy a gyereksarok funkció a legtöbb esetben az alkalmazás mellett egyáltalán nem működik. Természetesen a problémák megoldhatók, így ne féljen senki kipróbálni! A gyermeksarokhoz csak ki kell kapcsolni az alkalmazást, míg a töltési idővel kapcsolatban a megoldás mindössze annyi, hogy a lezáróképernyő beállításai között (Beállítások -> zárolási képernyő) ki kell cserélni a "Háttér" beállítást valami másra (pl. Bing vagy valamelyik alkalmazás), majd visszaállíthatjuk a "fénykép" opcióra (vagy bármi másra) és ezek után minden úgy működik ahogy eddig. Megjegyzendő, hogy elméletileg ez akkor is működik, ha telepítve hagyjuk az alkalmazást és arra állítjuk vissza a lezáróképernyő "Háttér" opcióját: a hosszú "Folytatás..." képernyő eltűnik.

Az alkalmazás egyébként ígéretesnek tűnik, amennyiben megérkezik a Windows Phone 8.1 és a Lumia Cyan frissítés, akkor egy Lumia 920-on mi is kipróbáljuk.
nincs még hozzászólás