Windows Phone 8.1 GDR2: újítások

2015. március 04.
7271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Az idei MWC-n a jelenlévők megcsodálhatták a Microsoft két új Lumia készülékét, a Lumia 640-et és a 640 XL-t, de volt, akinek a rendszeren is megakadt a szeme.

Néhányan fényt derítettek a Microsoft még be nem jelentett Windows Phone 8.1-frissítésének egy-két újítására, melyek már jelen vannak az új készülékeken.

A Windows Phone 8.1 Update 2 (vagy GDR 2) a korábban csak pletykaként ismert újítások közül is megmutatott néhányat, elsősorban a beállítások terén.

Nézzük, mi változott!

Először is, a Beállítások lap sokkal áttekinthetőbb lett: a beállítások kategóriákba vannak rendezve és már egy lapon van az összes (az "alkalmazások" lap beállításai bekerültek a többi közé). A kategorizálás annyit jelent, hogy ha görgetünk, eljutunk a Hálózat kategóriától a dátum+idő és hasonló kategóriákhoz - így már valamivel könnyebb lesz eljutni a keresett beállításokhoz. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a több beállítás csempeként is kitűzhető a kezdőképernyőre (amit eddig bizonyos alkalmazások segítségével tudtunk megoldani), valamint hogy a Beállítások lap egy keresés gombot is kapott, szóval ha nem akarunk görgetni, akkor így még gyorsabb lesz egyes beállítások elérése.

A másik, hasonlóan fontos újítás:
Alkalmazásjogosultságok: ez egy új beállítás, ahol megadhatjuk, hogy mihez (kamera, mikrofon, névjegyek stb.) mely alkalmazások férhetnek hozzá, azaz bizonyos jogosultságokat megvonhatunk tőlük - eddig erre nem volt lehetőség, bár valljuk be, Windows Phone-on eddig sem volt túl sok, a biztonságunkra veszélyt jelentő alkalmazás (pláne, hogy nem lehet például a kamerát a háttérben használni stb.), ez inkább csak afféle megerősítő-jellegű intézkedésnek tűnik, de hasznos lehet.

Hivatalos megerősítés a frissítést illetően még nem érkezett a Microsofttól, így az előbb említett négy újításon felül nem tudunk más, "motorháztető alatti" változtatásról. 
nincs még hozzászólás