Windows Mobile-ra is terjeszkedik a Google

2015. október 06.
5441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Microsoft mobilos rendszere iránt érdeklődők már tapasztalhatták, hogy a Google finoma szólva figyelmen kívül hagyja a platform felhasználóit és saját szolgáltatásaik közül is maximum a levelezőrendszerükhöz és címjegyzékükhöz hagynak közvetlen hozzáférést, minden más ? YouTube, Hangouts, Google+, Maps ? csak külsős kliens vagy böngésző segítségével oldható meg a jelenlegi Windows Phone mobilokon.

Egy új pletyka szerint ezen a téren hamarosan változások állnak be, a keresőóriás a híresztelések alapján hajlandó végre figyelmet szentelni az egyébként még mindig csekélyke piaci részesedéssel bíró platformnak.

A Redditen felkapott hír szerint ráadásul ennek bejelentése hamarosan, legnagyobb valószínűséggel a ma esti órákban történhet meg. Mint ismeretes, a Microsoft mára tervezi legújabb sajtóeseményét, melynek témáját ugyan nem fejtették ki, de szinte biztos, hogy mobilos üzletágának új termékeit jelentik majd be.

Ennek megfelelően az új Lumia 950 és 950 XL mellett talán egy második generációs Band és minden bizonnyal egy új Surface tablet is napvilágot láthat, ám ami ennél is fontosabb, végre hivatalosan is színre léphet a Windows 10 Mobile operációs rendszer. Az új szoftver Google oldali támogatásában vélhetően nagy szerepe lesz az úgynevezett univerzális alkalmazásoknak, a Microsoft által évek óta hirdetett platformok közötti átjárhatóság tényleges megvalósulásának tekinthető technológia segítségével ugyanis a keresőóriás nem csak mobilos felhasználók szűk körét, hanem PC-k és tabletek millióit is elérhetik.
nincs még hozzászólás