Windows 10-re streamelhetők majd a játékok az Xbox One-nal

2015. június 19.
8731
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Microsoft még az év elején jelentette be, hogy a a Windows 10-ben a felhasználóknak lehetőségük lesz a Xbox One játékokat streamelni az operációs rendszerre.

Ezt most bárki kipróbálhatja a Windows 10 előzetes verziójában.

A Windows 10 Insider Preview program révén (akik benne vannak) az Xbox One felhasználók immáron kipróbálhatják, milyen egy játékot streamelni a PC-re. A Windows 10 végleges verziójában ez a lehetőség adott lesz, ezt próbálgathatják most a userek az előzetes verzióban.

Ehhez arra van szükség, hogy az illető részt vegyen az Insider programban és rendelkezzen egy Xbox One játékkonzollal, melyen a legfrissebb operációs rendszer fut. A felhasználók az Xboxon található Windows 10 applikáció révén léphetnek kapcsolatba a PC-vel.

A Microsoft az Xbox hivatalos oldalán részletes útmutatást ad arra vonatkozóan, hogyan lehet streamelni az egyes játékokat. A vállalat továbbá azt is kifejtette, hogy szinte minden játékot táémogat ez az új megoldás, kivéve azokat, amelyeknél Kinectre vagy más speciális hardverre van szükség.

A funkció használatához egy vezérlőre van szükség, ugyanis az egér és a billentyűzet használata nem támogatott. A játékoknál pedig a legtöbb funkció a megszokott módon működik majd, beleértve az online multiplayer és hangalapú chatet is. Az Xbox-specifikus funkciók azonban, mint a Twitch streamelés és a GmaeDCR azonban nem lesznek elérhetők.

via Techspot
nincs még hozzászólás