Windows 10 verziók

2015. május 15.
2.0391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Microsoft néhány újabb részletet osztott meg hamarosan érkező Windows 10 operációs rendszeréről.
 

Kiderült, hogy több változatban is érkezik majd a 10-es verzió.

Összesen hét verzióban lesz kapható a Microsoft Windows 10-es operációs rendszere. Ezt maga a vállalat erősítette meg szerdán. Mindez az asztali és a mobilverziókat is magában foglalja (otthoni és üzleti változatokat egyaránt), valamint az iskoláknak szánt és az IoT kiadást is.

Nem ez az első alkalom, hogy a Microsoft többféle verziót is kínál szoftveréből, a Windows 8-nak is számos változata jelent meg. Azonban ez az első alkalom, hogy a szoftveróriás világosan felvázolta, hogyan pozícionálja a különféle Windows verziókat.

Sőt, mi több, a vállalat ezek neveit is közzétette már, így nem árulnak zsákbamacskát. A Microsoft egyik szakembere, Tony Prophet blogposztban írt az új verziókról.
Az asztali és mobilverziók
Windows 10 Home: otthoni, asztali verzió, amely a Windows 8 Cunsumer utódjaként lép színre. PC-ken, laptopokon, táblagépeken és hibrid eszközökön egyaránt használható. A Cortana, az Edge böngésző is előretelepítve lesz rajta, valamint Continuuum képességekkel is rendelkezik.

Windows 10 Mobile: ez a verzió kifejezetten okostelefonokon fut majd, valamint kisebb kijelzős táblagépeken. Az univerzális Windows 10 appokat lehet majd futtatni rajta, és kifejezetten ehhez optimalizált Office appok is érkeznek.

Windows 10 Pro: A Windows 8.1 Pro utódja lesz. Kisebb vállalatoknak, cégeknek tervezték, hogy alkalmazásaikat és adataikat több eszközök is menedzselhessék. A Microsoft új Windows Upadte for Business programját is igénybe vehetik a felhasználók, amely megkönnyíti a szervezetek számára a biztonsági és egyéb frissítések kezelését.

Windows 10 Enterprise: A Windows 8.1 Enterprise verzió utódja, amely kifejezetten nagyobb vállalatok számára ajánlott. Sokkal erőteljesebb biztonsági funkciókkal rendelkezik, és támogatja a Windows Update for Business programot.

Windows 10 Mobile Enterprise: Ez a Windows Phone for Businessnek felel meg, vagyis a mobilkiadás üzleti verziójáról van szó. A vállalatok szánára ez a verzió több lehetőséget ad a biztonsági funkciók és a frissítések telepítésére.
Iskoláknak és okoseszközökhöz szánt verziók
Windows 10 Education: hasonló az üzleti verzióhoz, ugyanis több lehetőséget ad a biztonsági funkciók és a frissítések telepítésére. Az intézmények számára ez a verzió több lehetőséget ad az adminisztrátoroknak a biztonsági funkciók és a frissítések telepítésére. A vállalat elmondása szerint a Windows 10 Home és a Windows 10 Pro eszközöket nem lehet majd Windows 10 Educationra frissíteni.

Windows 10 IoT Core: A Windows Embeddedet helyettesíti majd. Kisebb, csatlakoztatott eszközökhöz tervezték, mint például az átjárók, illetve nagyobb volumenű eszközökhöz is használható lesz, mint például ATM-ek.

via Mashable
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink