Windows 10 Mobile-ra is megérkezett az új Messenger

2016. június 02.
3.3511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Egy ideje már ígérgeti a Facebook, most azonban végre megkaptuk: most már Windows 10-es telefonokra is letölthető az új Messenger alkalmazás.



Ugyan a Windows 10 Mobile a statisztikák (1% piaci részesedés alatt van) és jelenleg a Microsoft szerint is (közel kétezer dolgozót bocsátottak el a mobilrészlegről) eléggé haldokló állapotában van, az élet zajlik tovább.

Most a Facebook váltotta be egy újabb ígéretét: mostantól a Messenger alkalmazás Windows 10 Mobile-ra is elérhető, ugyan ?béta? verzióban. Az alkalmazás mobilon egy-az-egyben az iOS-es társára hasonlít, egy-két további megkötéssel. Szemfüles felhasználóknak gyorsan feltűnt, hogy a hang- és videohívás jelenleg nem érhető el az új Messenger alkalmazásban, aminek okát sokan a portálás során vagy után fellépett problémáknak tulajdonítják. Az alkalmazás viszonylag simán fut, bár egy Lumia 930-on is megakad itt-ott a menük közti navigálás animációja, valamint ne is beszéljünk arról, hogy az alkalmazás 70-80 MB méretű (szemben a natív Windows Phone-os 10-15 megás alkalmazással). A Windows Áruház oldalán sokan öt csillagra értékelték, de azért, mert van, nem pedig azért, mert jól működik - többen véletlenszerű kilépésekre panaszkodnak, de hát ezért béta.



A képernyőképekből jól látszik, hogy az alkalmazás felülete teljesen megegyezik az iOS-es alkalmazás felületével, ami egyáltalán nem passzol egy windowsos környezetbe (főként mobilon). Igazából nem annyira érthető az sem, hogy ha a Microsoft készített egy jól működő konvertálót iOS-ről (iOS Bridge for Windows) Windowsra, akkor a Facebooknak miért kellett egy sajátot írnia (ami látszólag nem működik olyan jól, mint elvárnánk). A portálás így elég gyengére sikerült, hiszen amellett, hogy nem hozott át minden funkciót (a legtöbbet kért funkciót legalábbis még nem), a Windows egyetlen előnyös részét sem használja ki: az élőcsempe elmosódott és nem átlátszó, nincsenek interaktív értesítések, bizonyos dolgok (pl. beszélgetések) kitűzése a start menübe, nem tud információt megjeleníteni a zárolási képernyőn és még sorolhatnánk. Ez így összességében egy olyan személynek, aki tudja, hogy mekkora vállalat a Facebook, elég nagy csalódás, egy olyannak azonban, aki csak egy jól működő, új funkciókkal felszerelt Messenger alkalmazást akart, megteszi majd.



A Messenger (beta) innen tölthető le.
nincs még hozzászólás