Windows 10 (mobil) előnézet: a fejlemények

2015. március 11.
9561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Már egy ideje letölthető a Windows 10 mobilos változatának előnézete, mely ismét kicsit a reflektorfénybe került részben a Gabe Aul által közölt információk, részben pedig a kiszivárgott képernyőképek miatt.

Kezdjük azzal, ami hivatalos: Gabriel Aul a Twitteren megerősített néhány dolgot az előzetesekkel, valamint azok megjelenésével kapcsolatban. A Windows Insider program résztvevői elárasztották őt és Joe Belfiore-t kérésekkel és kérdésekkel az új verziókkal kapcsolatban, és a válaszok között fény derült néhány újdonságra.

A Windows 10 (PC és mobil) előnézetek esetében a csapat fontolóra vette, hogy még gyorsabban adják ki az újításokat a "Gyors" frissítési körön lévőknek, hiszen, ahogy fogalmaztak, eddig elég konzervatívak voltak ezen a téren. Ez azt jelenti, hogy aki a gyors körön van, az akár napi rendszerességgel kapna frissítéseket, persze ez több felmerülő problémát is eredményez. A másik felmerült alternatíva egy új, még gyorsabb frissítési kör beiktatása volt, de a Microsoft egyesek szerint inkább a gyors frissítési kört tenné "kockázatosabbá", mintsem új kört vezessen be - hiszen a gyors kör nem jelent sokkal többet a lassúnál (ugyanaz a build ~két héttel később jelenik meg a lassún, mint a gyorson).

A másik fontos hír már inkább a mobilos Windows 10-hez kapcsolódik - megjelent ugyanis néhány képernyőkép. Amit ezekről kivehetünk, az egy frissített tárcsázó, valamint néhány további billentyűzethez kapcsolódó beállítás és fejlesztés. A tárcsázó talán annyira nem is érdekes, de a billentyűzetnél engedélyezhető, valamint kikapcsolható a hangos bevitelre szolgáló gomb, illetve lehet választani egy jobb- és balkezes mód között a kurzormozgató esetében. A képeken szereplő Windows 10 (mobil) a 10038-as Build számot viseli és már ez is tartalmazza a Windows Phone 8.1 GDR2-ben található újításokat (vagy legalább egy részüket), mint például az egyes beállítások kezdőképernyőre tűzhetőségét.

Forrás: NPU

 
nincs még hozzászólás