Windows 10, belülről

2014. október 02.
6561
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A kissé szkeptikusan fogadott, nagy szemléletváltó Windows 8 után ismét páros számot választott a Microsoft.

A Gizmodo pedig készített egy gyors bemutató videót. A Windows 9-re vártunk, helyette a 10-es kapjuk. De ez már lerágott csont, hogy miért ugrottak egy verziószámot s ezt már korábban le is írtuk.

A Windows 10 Technical Preview egyáltalán nem teljes értékű és végleges, de azt megmutatja mit gondol a redmondi szoftveróriás merre haladnak (legalábbis szerinte) az operációs rendszerek. A Gizmodo stábja által készített videóban jól látható, hogy bár visszakerült a jó öreg Start menü, azért a Windows 8 Metro felületét is megtartották, csak épp integrálták a régi helyre.

Az eddig egész képernyős Win 8 stílusú appok végre ablakban futnak, így könnyebb lesz megszoknia a letisztult dizájnt és a funkciókat azoknak, akik Windows 7-ről váltanak majd és a több asztal is jól fog jönni például munka közben. Természetesen a rendszer mélyében nem tudunk ?turkálni? és a végleges funkciók töredékét láthatjuk csak a Windows 10 Technical Preview esetében.

Persze most mindenki erről ír s beszél. Hangoztatják, hogy, - "nem lett volna ekkora baj, ha a Windows 8 is ilyen lett volna", de tudjuk, hogy annak idején ez is baj lett volna. Lehet utálni, lehet szeretni a Microsoftot, de mindenképp bátor lépés volt valami mást meglépni a megszokottól. Kockáztattak s nem jött be, de igyekeztek menteni a menthetőt. A mostani 10-es verzióban még jobban odafognak figyelni a felhasználók visszajelzéseire, hogy a lehető legjobb rendszert adhassák ki 2015-ben.
nincs még hozzászólás