Wim Wenders életműdíjat kap Berlinben

2014. augusztus 22.
6421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Arany Medvével jutalmazza a legendás német rendezőt élete munkájáért - adta hírül tegnap a The Hollywood Reporter.

2015.

febuár 12-én Berlinben egy több filmből álló blokkal ünnepli a művészt, amelynek része lesz a klasszikussá vált Berlin felett az ég című alkotása is.
"A Wim Wenders tiszteletére műsorra kerülő alkotásokkal a világ egyik legkiválóbb kortárs művészét ünnepeljük. Műfaji határokat nem ismerő és sokoldalú munkája filmkészítőként, fotóművészként és íróknént is formálta a filmművészetről kialakult képet, és ma is inpspirálólag hat más filmművészekre is." -nyilatkozta Dieter Kosslick, a Berlini Fimfesztivál igazgatója.


Wenders kétségtelenül a német filmművészet legnagyobb hatású rendezője, számtalan művész- és közönségfilm alkotóinak látásmódját formálták munkái. Legismertebb művei közt található az 1973-as Alice a városokban, amely nemzetközi áttörést hozott számára, vagy a Párizs, Texas, amelyért 1994-ben Cannes-ban Arany Pálmát kapott.
1985-ben készítette el a Berlin felett az ég című filmjét, amelyet Hollywood Angyalok városa címmel feldolgozott, méghozzá Meg Ryan és Nicolas Cage főszereplésével 1998-ban.

Játékfilmjei mellett Wenders a dokumentumfilmet űttörője is egyben. Az Oscar-díjra jelölt Buena Vista Social Club volt az első, teljes egészében digitális dokumentumfilm, valamint a balett témájú, úgyszintén Oscar-jelölt Pina a legmodernebb 3D techikával készült.

A rendező fáradhatatlanul kampányol a digitális technikák és a 3D térnyerése mellett, következő filmje az
Every Thing Will Be Fine is 3D technikával készülő művészfilm, egy dráma lesz, amelyben Rachel McAdams, James Franco és Charlotte Gainsbourg alakítják a főbb szereplőket.

 
nincs még hozzászólás