Volt Androidos Lumia?

2013. szeptember 16.
1.0291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Microsoft nemrég jelentette be, hogy felvásárolta a Nokia teljes mobil üzletágát, előtte pedig a finn gyártó tesztelte az Androidot.

A The New York Times úgy tudja, hogy a gyártó éppen azért állt neki az eddig csak konkurenciaként kezelt rendszert tesztelni, hogy ha a Microsoft felvásárlása mégsem valósulna meg, legyen egy menekülő lehetősége a fennmaradásra. Meglepő vagy sem, de a Microsoft vezetői tudtak a titkos projektről és megértették, hogy milyen következményekkel járhat egy esetleges kooperáció vesztés a Nokia számára.



További érdekességek a Lumiáról:

A Közel-Keleten például egyre erősebb a Lumia brand, olyannyira, hogy a legfrissebb jelentések szerint már meg is előzte az iPhone-t. Az IDC most kiadott tanulmánya szerint az idei esztendő második negyedévében a Nokia Lumia (Windows Phone) már 11,8 százalékos piacrésszel rendelkezett a régió okostelefon piacán, vagyis sikerült maga mögé utasítania a mintegy 11,4 százalékon álló Apple iPhone-t (iOS).  Érdekesség, hogy a Közel-Keleten a BlackBerry is kiválóan teljesít, hiszen ennek a platformnak jelenleg mintegy 13,3 százalékra tehető a piaci részesedése. Könnyen kikövetkeztethető, hogy a trónon itt is az Android ül, a maga 60 százalékos piacrészével.
nincs még hozzászólás