Visszavonul a go-világbajnok, mert legyőzte a mesterséges intelligencia

2019. november 28.
6.2661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Példátlan dolog történt a mesterséges intelligencia fejlődéstörténetében, lévén Lee Se-dol, az egyik legnagyobb koreai go-mester és világbajnok bejelentette, hogy nincs értelme az életének, lévén képtelen legyőzni a kérdéses játékon belül a gépi ellenfelet.

A Google által fejlesztett AlphaGo algoritmus ugyanis olyan sokat tanult az elmúlt években, hogy bár 2016-ban Lee még legyőzte a go néven ismert kínai stratégiai játékban, azonban a legutóbbi teszteken alulmaradt, és mivel megfogadta, hogy ha a mesterséges intelligencia teljesen legyőzi, akkor visszavonul, ezért most betartja ígéretét.

A világbajnok szerint bár elképesztően sokat tanult és gyakorolt azért, hogy a világ legjobb go-játékosává váljon, azonban a mesterséges intelligencia rádöbbentette, hogy a közelébe sem ért a csúcsnak, így nem tud belenyugodni a tudatba, hogy létezik egy olyan dolog, ami jobb nála.

Lee egyébiránt decemberben még egyszer leül, hogy próbára tegye tudását egy mesterséges intelligencia ellen, így kihívója a dél-koreai NHN Entertainment által programozott HanDol lesz, mely korábban már a sportág több kiválóságát is lesöpörte a színről. Ez lesz a világbajnok hivatalos elköszönése a go-tól!
bejelentette, hogy nincs értelme az életének, lévén képtelen legyőzni a kérdéses játékon belül a gépi ellenfelet.'>
2 hozzászólás

Mordorer

4 éve, 9 hónapja és 6 napja

Ez igen, komoly csapásként élhette meg. meglepett smiley

válasz erre

inkognito

4 éve, 9 hónapja és 6 napja

Az durva h emiatt visszavonul.

válasz erre