Visszatérhet az Apple MagSafe

2017. április 02.
3.3721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az Apple számos remek hardverrel és azokkal kapcsolatban több remek technológiai megoldással van jelen a piacon, az új MacBook család azonban nem minden szempontból kínált előrelépést a korábbi modellekhez képest.

Az USB-C csatlakozók erőltetésével ugyanis eltűnt a sokak által nagyon szeretett MagSafe töltési megoldás. Az USB-C ugyanis egy remek, univerzális port, mely nem csak adatátvitelre, hanem töltésre is alkalmas, amit eddig az Apple saját fejlesztésével oldott meg.

Visszatérhet az Apple MagSafe - 2. kép

A MagSafe ráadásul a legjobb laptoptöltő volt a piacon, hiszen biztonságos és kényelmes töltési lehetőséget kínált. A mágneses csatlakozásnak hála ugyanis egyszerű volt akár sötétben is feltenni tölteni a laptopot, illetve a töltőkábelbe való belegabalyodás sem okozott problémát, nem rántottuk magunkkal a laptopot.

Ezzel a mai napig sokan dollár ezreket spóroltak meg, a megoldás kedvelői pedig örülhetnek a nemrég felbukkant szabadalmi bejegyzésnek. Ez alapján ugyanis az Apple visszahozhatja a fejlesztést, mégpedig egy kiegészítő formájában, mely az USB-C csatlakozót alakítja át MagSafe-é.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

3 éve, 5 hónapja és 6 napja

Ez a magsafe nagyon okos dolog volt, kár hogy nem ez van az újakon.

válasz erre

marco

3 éve, 5 hónapja és 6 napja

Nem hiszem hogy ezt a gépembe dugném, arról nem is beszélve hogy a mostani USBC helyett miért adna ki egy újabb töltőt az Apple... Lehet hogy a jövőben valahogy megoldják, de nem hiszem hogy egy átalakítóval.

válasz erre

TEchie

3 éve, 5 hónapja és 6 napja

Ez egy nagyon nagy okosság de ezzel a kiegészítővel szerintem nem szép.

válasz erre

inkognito

3 éve, 5 hónapja és 6 napja

Meghallgatják a panaszokat és jó h tesznek valamit. Ennek sokan fognak örülni.

válasz erre

Porthos

3 éve, 5 hónapja és 6 napja

Sokaktól hallottam én is a sírást miatta. Jó ötlet!

válasz erre