Visszatér a Nokia?

2015. április 21.
6171
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Ha igazak a pletykák, akkor 2016 végétől újra lehet meghatározó európai cég az okostelefon-piacon, ugyanis a Recode értesülései szerint a Nokia nagy visszatérésre készül a jövő évben.

Bár a finnek a Microsofttal kötött megállapodás alapján 2016 végéig nem gyárthatnak telefonokat Nokia néven, a Recode két olyan bennfentest is talált, akik szerint a Nokia az ?embargó? lejárta után új telefonnal jelentkezik.

A pletykáknak némi hitelt ad, hogy a finnek nemrég jelentették be, hogy felvásárolják egyik régi riválisukat, az eddig kínai kézben levő Alcatelt.

Hogy milyen lesz az új telefon, arról egyelőre semmilyen információ nem szivárgott ki, az viszont biztos, hogy okostelefonról van szó, ugyanis a hagyományos mobiltelefonoknál a Nokia nevet még évekig a Microsoft használhatja csak.

A rajongók mindenesetre biztosan örülnek neki, hogy nem kell hosszú ideig nélkülözniük a sokak számára máig a mobiltelefon szinonimájának számító márkanevet, hiszen a Microsoft csak tavaly december környékén vált meg a Nokia névtől, az azóta bemutatott telefonok, mint a Lumia 640 már Microsoft Lumia néven kerültek boltokba.

A Nokia egyébként 2011-ig volt a világ legnagyobb telefongyártója ? ekkor előzte meg őket egy év alatt az Apple és a Samsung is -, igaz, a bevételeik nagy részét nem okostelefonok, hanem hagyományos mobiltelefonok értékesítéséből szerezték.



Hogy mennyire biztosak az értesülések, idővel mindenképp ki fog derülni. A Nokiának igenis van helye a piacon, hiszen nem csak a kiváló telefonokról volt híres, hanem azok strapabíróságáról is. Reménykedjünk benne, hogy tényleg visszajönnek és még sikert is érhetnek el.

Ön mit gondol? Van esélye a Nokiának a jelenlegi piacon? Esetleg egy másik operációs rendszerrel labdába rúghat? Jolla, Meego?
nincs még hozzászólás