Visszaszámolnak a zöldig az Audi autói

2016. augusztus 17.
1.2931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az autók piacán manapság már nem csak az ár és a lóerő számít, a gyártók egyre modernebb technológiákkal tömik tele az autókat, melyek legtöbbje valóban hasznos, ugyanakkor el kell ismerni, hogy ezek egyelőre csak a felsőbb szegmensekben jelentek meg.

Ettől függetlenül értékelnünk kell őket, mert más technológiai területekhez hasonlóan az első fecskéknek köszönhetjük majd azt, hogy néhány év múlva a népautókba is bekerülnek ezek a funkciók. Az Audi nemrég egy érdekes fejlesztésről számolt be, mely a lámpák előtt várakozás feszültségét oldaná.

A gyártó kompatibilis újdonságai ugyanis képesek lesznek visszaszámolni a zöld jelzésig, illetve azt is kiírná, hogy a közelgő lámpa mikor vált pirosra. Ennek egyfelől a biztonságos közlekedés a célja, másrészről pedig okosabb döntéseket is hozhat a sofőr, illetve az oda-vissza kommunikáció később a forgalomirányításban is segíthet.

Ehhez persze egyelőre egy 2017-es Audi Q7, A4 vagy A4 Allroad modellre és kompatibilis jelzőlámpákra lesz szükségünk, ami kevés városban áll rendelkezésre.
3 hozzászólás

Hentes

3 éve, 27 napja

Hát igen, a kompatibilis jelzőrendszer lesz itt a bökkenő. Ez biztos nem fog elterjedni ennek a hiánya miatt.

válasz erre

VDemon

3 éve, 27 napja

Ez itthon úgysem fog működni, ebben biztos vagyok.

válasz erre

Santonio

3 éve, 27 napja

És ezt mégis honnan fogja tudni a kocsi?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink