Visszahozhatják az Opportunity marsjárót, akár még múzeumba is kerülhet

2019. február 17.
5.4171
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Pár napja számoltunk be arról a szomorú esetről, hogy az Opportunity néven ismert marsjáró végleg bedobta a törölközőt, amely 2004 óta cirkált a vörös bolygón, ellenben felmerülhet a kérdés, hogy mégis mi lesz a sorsa ezután a Marson.
 

Reflexből jöhet a válasz, hogy csak idő kérdése, és semmi nem marad a szóban forgó marsjáróból, mivel a Föld bioszféráján túl nem maradnak túl sokáig egyben az ember alkotta készülékek, főleg miután úgy vélik, hogy Elon Musk tavaly a világűrbe küldött Tesláját is megsemmisítette a napsugárzás, azonban az Opportunity-ra más sors várhat.

Így gondolja legalábbis Jeff Moersch, a kérdéses marsjáró mögött álló csapat egyik tagja, aki elmondta a Live Science magazinnak, hogy bár vannak benne műanyag alkatrészek, de összességében jóval kitartóbb anyagokból áll össze, és szerinte, ha a jövőben rátalálnak a készülékre, akkor ugyanabban az állapotban lesz, ahogyan hagyták, maximum nagyon poros lesz.

Sőt, Moersch odáig is elment, hogy ha megtörténik a Mars kolonizálása, akkor akár vissza is hozhatják még a jövőben az Opportunity-t, és még az is szóba jöhet, hogy múzeumba kerül, hogy megmaradjon az emléke az utókor számára.
4 hozzászólás

inkognito

1 éve, 7 napja

Nagy show lenne ha visszahoznák.

válasz erre

Porthos

1 éve, 8 napja

Ohhh, akkor ez mire visszakerül, én már rég alulról szagolom az ibolyát.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 8 napja

Nem fogják ezt már megtalálni, teljesen be lesz temetve, ha már most nincs.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 8 napja

Az se ma lesz!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink