Virtuális valóságba konvertálná fotóinkat a Facebook

2018. május 09.
2.5931
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az utóbbi időszakban nem éppen hasznos újításairól és biztonságáról volt híres a Facebook, azonban a közösségi oldal állítólag a jövőben egy kellemesnek ígérkező fejlesztést tehet azok számára, akik kedvelik a virtuális valóságot, illetve van is VR headsetjük.

A közösségi oldal részéről ugyanis az Oculus felvásárlása óta semmiféle úttörő bejelentéssel sem szolgált a virtuális valóság témakörében, azonban hamarosan aktiválásra kerül egyik első fejlesztésük, lévén megtudtuk, hogy a közösségi oldal arra készül, hogy az általunk készített képekből és videókból egy segédprogram által a portál részeként VR tartalmak készülhetnek majd.

Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy elég készítenünk egy közönséges képet vagy videót ahhoz, hogy a kapcsolódó mesterséges intelligencia azt kibővítse a szükséges elemekkel ahhoz, hogy a virtuális valóságban, térbeli elemekkel gazdagodjon a felvétel, melyet a megfelelő headset társaságában lehetőségünk nyílik sokkal intenzívebben újraélni, mint egy átlagos képet.

Az Engadget beszámolója szerint - akik már kipróbálták a rendszert - a fejlesztés még messze nem tökéletes, ezáltal egészen szürreális az extra ábrázolás, mely videók esetében kelhet igazán életre, a fotók kapcsán inkább csak egyfajta hologramszerű ábrázolásmódról beszélhetnénk. Persze az egész egyelőre csak prototípus, ergo a jövőben még bármi megtörténhet.
3 hozzászólás

Levi87

6 éve, 4 hónapja és 21 napja

Erre van szükség, ez aztán kell...

válasz erre

technomancer

6 éve, 4 hónapja és 21 napja

De még mindig egy full **** bugos használhatatlan kotyvalék az oldaluk, nem azzal kéne foglalkozni? meglepett smiley Ezek tényleg nem olvassák a kritikákat? Vagy nem használják a saját ****jukat? meglepett smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 4 hónapja és 21 napja

Nálam ez a tipikus hiszem ha látom. mosolygó smiley

válasz erre