Világrekord: 9 órán át maradt látható egy szivárvány Tajpejben

2017. december 06.
7.8471
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő természeti jelenségnek lehettek szemtanúi a közelmúltban Tajvan fővárosának lakosai, lévén november 30-án, csütörtökön reggel megjelent egy szivárvány az égen, és két perc híján majdnem 9 órán át maradt látható.

Ezzel a jelenség a valaha észlelt legtartósabb és legtovább látható szivárványaként került bejegyzésre, amit a Kínai Kulturális Egyetem munkatársai szeretnének most Guinness rekordként is rögzíteni, hiszen ilyesmire korábban még soha nem volt példa, habár ehhez szükség lesz a lakosság fotóira és videóira is, akik szerencsére alaposan dokumentálták a dolgot.

A szivárvány egyébiránt reggel 6 óra 57 perckor jelent meg Tajpej egén, az utolsó beszámoló pedig 3 óra 55 perckor érkezett róla, ami elképesztő annak fényében, hogy az eddigi legtartósabb szivárványt Angliában figyelték meg még 1994-ben, de az is csak alig 6 óráig tündökölt az égen.

Világrekord: 9 órán át maradt látható egy szivárvány Tajpejben - 2. kép

3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 12 napja

Nagyon kemény! És ez csak az amit jelenleg is élő ember látott és dokumentált. Milyen csodák lehetnek még amikkel nem is találkozunk...

válasz erre

Harder

1 éve, 13 napja

Az igen! Én örülök ha egyszer kétszer látok ilyesmit! Gyönyörű.

válasz erre

Kileah

1 éve, 13 napja

De szép!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink