Viki néven jöhet a Nokia személyi asszisztense

2017. január 10.
3.2401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az okostelefonok piacán elinduló személyi asszisztensek egy része manapság már termékekben is helyet kapott, jelenleg az egyik legérdekesebb fejlesztési terület ez, melyből senki sem szeretne kimaradni.

A mobilgyártók közül a Microsoft a Windows-ba integrált Cortana-val dolgozik, a Google tavaly mutatta be a Google Assistant névre keresztelt fejlesztését, míg az Amazon az Alexát egyre több helyre be tudja tolni, az Apple pedig folytatja a Siri fejlesztését. A pletykák mostanában a Samsung új megoldását helyezték előtérbe, mely állítólag Bixby néven érkezik, nemrég azonban egy újabb résztvevő került képbe.

A Nokia visszatérése népszerű téma a mobilos piacon, a finnek pedig a jelek szerint szoftveres téren sem szeretnének lemaradni. Egy szabadalmi bejegyzés szerint "Viki" néven debütálhat a saját digitális asszisztensük, mely minden bizonnyal a Nokia mobilokban kap majd helyet.
1 hozzászólás

Mordorer

2 éve, 7 hónapja és 20 napja

Nokia mindig jó volt az ilyen jellegű fejlesztésekben, de azt most nem értem hogy minek külön csinálni egyet még a meglévő X mellé.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink