Vigyázat, már a televíziót is megtámadhatják a zsarolóvírusok!

2017. január 05.
4.0011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A vírusok kapcsán nagyon sokan élnek abban a tévhitben, hogy legfeljebb a számítógépeket támadhatják meg, de arról csak kevesen tudnak, hogy - többek között - az Android sebezhetősége miatt okostelefonokra is települhetnek különféle kártevők.

Sőt mi több, kvázi bármilyen eszközre, amely Androidot használ és összeköttetésben van a világhálóval, amit mi sem bizonyít jobban más, mint Darren Caulthon története, aki nyilvánosságra hozta a történelem talán első olyan dokumentált vírustámadását, amely egy okostelevíziót érintett.

Az eset középpontjában egy ransomware, egy zsarolóvírus áll, amely állítólag egy ingyenes filmnéző alkalmazással együtt kúszott le a tévére, és amint az alábbi felvételen is látható, teljesen megbénította a készüléket, méghozzá egy FBI-os fejléccel ellátott üzenettel a középpontban, amely arra szólította fel a televízió tulajdonosát, hogy fizessen 500 dollárt ahhoz, hogy újra használhassa a tévét.

Habár Darren maga is informatikus és szoftverfejlesztő, a zsarolóvírussal azonban ő sem tudott mit kezdeni, és bár a készülék egy rokonáé volt, jobb híján ki is fizették volna az összeget, ha a vírus készítői balga módon nem felejtik el közölni velük, hogy mégis hová várják a pénzt.

Darren mindent megpróbált, teljesen resetelte a tévét, megszakította a hálózatot, de a zsarolóvírus nem engedett, így végül csak a gyártó tudott segíteni rajtuk, akik 340 dollárért cserébe egy új, vírusmentes szoftvert tettek fel a televízióra.

Nézd nagyban ezt a videót!2 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 6 hónapja és 26 napja

Elég kellemetlen élmény lehetett.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 6 hónapja és 26 napja

Aki kicsit is otthon van az internettel már hallott ilyen zsarolós, bírságos hülyeségről, ő meg kifizetné... FBI nem szórakozik a tévéddel, hanem rád törik a rohadt ajtód. Másfelől aki ennyit tököl egy vírus felett az nem fogja lehagyni a számlaszámot, szóval nem is akarta a pénzt, csak szívatás volt. Meg nem is akar börtönbe menni zsarolásért.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink