Akár óriási adatforgalmat is generálhat titokban a Google hírolvasója!

2018. október 24.
4.2441
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár egyelőre nem derült még ki a pontos oka, de vélhetően egy hiba miatt a megszokott és engedélyezett adatmennyiség többszörösét is képes lehet elszipkázni telefonunkról a Google Hírek néven működő hírolvasó, ami akár extrém magasságokig is emelheti ezt az értéket.

A szolgáltató hivatalos támogatói fórumán számtalan beszámoló érkezett már az elmúlt hetekben a fentiekről, lévén a hibát már szeptemberben felfedezték, de azóta sem javították, így folyamatosan jelentkezhet felhasználóknál, akik sok esetben csak a számlájukon vehetik észre a bajt.

A The Verge magazin beszámolója például egy igazán friss és extrém példát emelt ki a sok közül, ezáltal Zach Dowdle mesélte el nekik, hogy bár korábban is észrevette, hogy a Google Hírek a WiFi mellett rengeteg adatot használ el, de ez ebben a formában nem volt számára zavaró egészen addig, amíg egy éjszaka meg nem szakadt az internetkapcsolat.

Ekkor ugyanis a készülék mobilnetre váltott, reggelig pedig 12GB-tal sikerült túllépnie a felhasználható keretét, amivel 75 dollár, azaz majdnem 20 ezer forintos kár érte a férfit. A probléma egyelőre csak Androidos készüléken jelentkezett, a Google pedig bár tud a hibáról, a javításról viszont egyelőre még nem érkeztek hírek.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

9 hónapja, 2 hete és 4 napja

Hűha! Igen komoly lapokat olvashat ez az app. Biztos az enciklopédiát húzta be.

válasz erre

Fikarc

9 hónapja, 2 hete és 4 napja

Az igen durva!

válasz erre