Vigyázat: a WhatsApp-on át a Facebook is látja telefonszámunkat!

2016. augusztus 27.
3.2531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Óriási botrány van kibontakozóban a WhatsApp szolgáltatás pofátlansága miatt, akiket miután a Facebook közel 20 milliárd dollárért felvásárolt, azt nyilatkozták, hogy a felhasználók személyes adatait, de leginkább telefonszámaikat soha nem adják tovább - pláne nem a közösségi oldalnak.

Amint ahogyan az lenni szokott, a pénz beszélt, a kutya ugatott, így a WhatsApp hiába beszélt korábban arról, hogy a magánélet védelme számukra mindennél fontosabb, amint a Facebook vezetői betették a feneküket a vezetői székbe, szinte azonnal átírták a felhasználói feltételeket.

Amennyiben tehát bárki belép a WhatsApp szolgáltatásba, azt mostantól egy figyelmeztető üzenet fogadja majd, aminek részeként kiderül, hogy a Facebook mostantól átveheti az applikáción tárolt személyes adatainkat, ezáltal telefonszámainkat is.

Hogy miért kellett megváltoztatni a feltételeket? A hivatalos közlemény szerint azért, mert a felhasználók így sokkal professzionálisabb élményt, és kevesebb spamet kaphatnak, de a magánélet védelmét továbbra is tiszteletben tartják. A kérdés csak az, hogy ezek után már ki hiszi ezt el?
13 hozzászólás

TEchie

8 éve, 3 hónapja és 20 napja

Ez felháborító. Értem én hogy egy cég, meg minden de amikor én regisztráltam, nem így volt, egyáltalán nem adhatják át az adatokat. Mi ez már????

válasz erre
12a(z) 2 -ből