Vigyáz ránk a Google Chrome

2015. december 08.
3541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A százmilliók által használt androidos Chrome alkalmazásban mostantól alapértelmezetten bekapcsolt funkció figyelmeztet, ha a meglátogatni kívánt weboldal vírusos vagy az adatainkat szeretné ellopni.



Vannak olyan rosszindulatú programok, melyek már akkor is megfertőzhetik a gépünket, ha csak meglátogatunk egy weboldalt.

És vannak olyan weboldalak, amik csak első ránézésre tűnnek mondjuk Facebooknak, igazából csak a facebookos belépési adatainkat lopják el. Ezek jelentős részére már régóta figyelmeztet az asztali Chrome böngésző, most pedig a rengeteg ember használt androidos Chrome alkalmazásban is bekapcsolták a funkciót. Amint érzékeli, hogy veszélyesnek ítélt oldalra indulnánk, még a lap betöltése előtt közbeékeli az alábbihoz hasonló figyelmeztetést.

Ahhoz, hogy a Biztonságos böngészés funkció működjön, a Google Play Services 8.1-es verziója és a Chrome alkalmazás legalább 46-os verziója szükséges. A két dolog végigellenőrzése helyett egyszerűbb, ha bemegy a Chrome beállításainak Adatvédelem részébe, ott rögtön megtalálja, hogy aktív-e a funkció.

nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink