Videós reklámcéget vett a Facebook

2014. július 04.
5211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
A nagy cégek sorra vásárolnak fel mindenféle cégeket.

Hol kisebbeket, hol pedig nagyobbakat. A Facebook eddig kimaradt a videóba ágyazott reklámokból, holott igen sokan töltenek fel oda videót úgy, hogy később azon a címen is érhető csak el.

Történt aztán, hogy egy igen neves reklámokkal foglalkozó cég is bekerült a versenybe és a Facebook oldalán landolt. A LiveRail beolvasztását július másodikán publikálta a Facebook hírszobában Brian Boland. Miért is érdekes ez a cég? Mármint nem a Facebook, hanem a LiveRail. A LiveRail segédkezett eddig olyan helyeken is, mint az MLB.com, Gannett vagy a Dailymotion, hogy minél jobban szolgálják ki a videós tartalmak reklámait. A LiveRail 2007 óta működik és az online videós tartalmakat szóróknak segített, hogy mindig a legjobb reklám kerüljön a videóikhoz.

A TechCrunch információi szerint 500 millió dollárért sikerült megvásárolni a céget. A Facebook már márciusban megmutatta, hogy ő is részese akar lenni a videós rekláiparnak, ezután májusban az újdonságokkal kapcsolatban elég sok szabály is bejött mint például az "Egy képernyőn csak egy reklám". A Facebook tehát próbál ügyelni arra, hogy azért ne legyen tele külső reklámokkal.
nincs még hozzászólás