Videón a Starship SN8 felszállási tesztje

2020. december 25.
57.7271
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A SpaceX egy igazi kis karácsonyi ajándékot villantott az űrfanatikusoknak egy csodálatos videós összefoglaló képében, mégpedig a Starship rakéta első nagy tesztbemutatójáról készült snittekkel a főszerepben.
Advertisement

A videó, amelyet a SpaceX szerdán, azaz december 23-án mutatott be, megmutatja, hogy a vállalat elsőként dobta piacra óriási csillaghajóját, az SN8-at, egy rakéta prototípust egy teljesen újrafelhasználható űrrepülő rendszerhez a Holdra és a Marsra való utazásokhoz. A 12 emeletes rakéta kikapcsolta a motorjait és ellenőrzött esést hajtott végre - írta a Twitteren a SpaceX vezérigazgatója és alapítója, Elon Musk.

Közvetlenül a leszállás előtt a Starship SN8 még egyszer felgyújtotta az egyik motorját, hogy megfordítsa a rakétát, hogy így megkísérelje a függőleges leszállást, hasonlóan a SpaceX Falcon 9-hez és Falcon Heavy-hez. De a rakéta kissé túl gyorsan landolt a vártnál alacsonyabb üzemanyag-tartály fejrészének nyomása miatt, ami lezuhant és felrobbant - bár ez a videón nem vehető szemügyre.

Advertisement
5 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja, 2 hete

Bár repkednénk már a Marsra...

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 2 hete

Robbanást én sem tettem volna bele, kissé illúzióromboló...

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 2 hete

De jó videó!

válasz erre

Levi87

2 hónapja, 2 hete

De jó látvány! Nagyon bejön!

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 2 hete

Jó videó lett! Kár hogy a robbanást nem vágták bele, nem kell szégyellni azt sem, a teszt ezért van.

válasz erre