Viccnek is rossz: Oroszország és Észak-Korea együtt harcolnának az álhírek ellen!

2019. október 10.
7.3241
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Szemernyi túlzás nélkül állíthatjuk, hogy még viccnek is nagyon rossz az a kooperáció, aminek részeként az Észak-Koreában működő KCNA és az orosz TASS hírügynökségek összefogtak, hogy közösen vegyék fel a harcot az álhírek ellen.

A közös szervezkedés azért különösen meglepő, mert a nyugati világokat befolyásoló vagy rosszul érintő álhírek legtöbbje általában ezekhez a régiókhoz volt visszavezethető, a BBC beszámolója alapján azonban az oroszok és a koreaiak mégis közös erővel vennék fel a harcot a jelenség ellen hírügynökségi szinten.

A megegyezés szerint mindkét állam szeretné az újságírók munkáját is megtámogatni ezzel a rendelettel, ami ezekben az országokban jó tudjuk mit jelent - gyakorlatilag irányított és ellenőrzött írást -, de hogy az álhírek elleni harc csak államokon belül valósul-e meg, az egyelőre nem derült ki.

Mint ahogyan az sem, hogy mit kezdenek a háttérben felépített szigorú cenzorrendszerrel, ami a dezinformálás egyik alapköve a keleti világban, fennállása mellett tehát minden álhír elleni törekvés áprilisi tréfának tekinthető.
4 hozzászólás

Fikarc

2 hónapja, 2 napja

Azért durva h már rendesen harcolni kell az álhírek ellen.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 2 napja

Ejha merész kijelentések.

válasz erre

inkognito

2 hónapja, 2 napja

Az igen ezt megnézném.

válasz erre

rDAVE

2 hónapja, 2 napja

Nézőpont kérdése. Észak-Korea propagandát tol nonstop, de a nyugati sajtóban terjedő észak-koreai hírek legalább fele kamu. Ezért tudnak feltámadni a kivégzett emberek, rengeteg példa volt az elmúlt években. Az észak-koreai sajtóban túl sok változást ez nem okoz, eddig is 110%-os volt a kontroll.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink