Viccnek is rossz: Oroszország és Észak-Korea együtt harcolnának az álhírek ellen!

2019. október 10.
7.5691
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Szemernyi túlzás nélkül állíthatjuk, hogy még viccnek is nagyon rossz az a kooperáció, aminek részeként az Észak-Koreában működő KCNA és az orosz TASS hírügynökségek összefogtak, hogy közösen vegyék fel a harcot az álhírek ellen.

A közös szervezkedés azért különösen meglepő, mert a nyugati világokat befolyásoló vagy rosszul érintő álhírek legtöbbje általában ezekhez a régiókhoz volt visszavezethető, a BBC beszámolója alapján azonban az oroszok és a koreaiak mégis közös erővel vennék fel a harcot a jelenség ellen hírügynökségi szinten.

A megegyezés szerint mindkét állam szeretné az újságírók munkáját is megtámogatni ezzel a rendelettel, ami ezekben az országokban jó tudjuk mit jelent - gyakorlatilag irányított és ellenőrzött írást -, de hogy az álhírek elleni harc csak államokon belül valósul-e meg, az egyelőre nem derült ki.

Mint ahogyan az sem, hogy mit kezdenek a háttérben felépített szigorú cenzorrendszerrel, ami a dezinformálás egyik alapköve a keleti világban, fennállása mellett tehát minden álhír elleni törekvés áprilisi tréfának tekinthető.
4 hozzászólás

Fikarc

11 hónapja,

Azért durva h már rendesen harcolni kell az álhírek ellen.

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja,

Ejha merész kijelentések.

válasz erre

inkognito

11 hónapja,

Az igen ezt megnézném.

válasz erre

rDAVE

11 hónapja,

Nézőpont kérdése. Észak-Korea propagandát tol nonstop, de a nyugati sajtóban terjedő észak-koreai hírek legalább fele kamu. Ezért tudnak feltámadni a kivégzett emberek, rengeteg példa volt az elmúlt években. Az észak-koreai sajtóban túl sok változást ez nem okoz, eddig is 110%-os volt a kontroll.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink