Versenytársainál jóval pontosabb az Apple Watch pulzusmérője

2016. október 14.
2.0161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az okosórák első generációja még jóval korlátozottabb volt, mint mondjuk a jelenleg versengő modellek, az Apple Watch első szériájának debütálásakor pedig sokan kétkedve fogadták a nem kerek külsőt és a rajta futó rendszert.

A nemrég frissített okosóra család azonban hamar letarolta a piacot, a frissítésekkel pedig még gyorsabb és okosabb lett, ráadásul egy felmérés szerint a szenzorai is élenjáróak. Egy clevelandi klinika ugyanis készített egy felmérést 50 ember megvizsgálásával, melyben a pulzusmérők pontosságát vizsgálták, nyugalmi és terhelt állapotokban.

Az Apple Watch mellett egy Fitbit Charge HR, Mio Alpha és Basis Peak óra szerepelt a tesztben, illetve egy mellövet is melléjük csaptak. A legpontosabb pulzusmérő, 99 százalékos pontossággal természetesen a mellöv lett, de utána 90 százalékkal az Apple Watch következett.

A többi rivális 80 százalék körüli pontosságra volt képes, ami azért jelentős lemaradásnak mondható. A kutatás vezetője azt is elmondta, hogy általánosságban a nyugalmi állapotban egészen pontosak ezek az eszközök, de ahogy nő a terhelés, úgy romlanak a számok, pedig pont a futók, sportolók használják előszeretettel ezt a funkciót.
3 hozzászólás

rDAVE

8 éve, 1 hónapja és 26 napja

Hát az Apple Watch elmarad Orbán 98%-ától. röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Kileah

8 éve, 1 hónapja és 26 napja

Imádom az Apple-t de kétlem hogy teljesen őszinte lenne ez a felmérés.

válasz erre

Fikarc

8 éve, 1 hónapja és 27 napja

Érdekelt volna egy Samsung Gear S2 is azért. Szerintem nem véletlenüll nincs benne a felmérésben... kacsintó smiley

válasz erre