Végre szembeszáll a Youtube is a veszélyes kihívásokkal

2019. január 16.
3.4171
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Már nagyon itt volt az ideje, hogy a Youtube is fellépjen az egyre komolyabb problémákat okozó és egyre veszélyesebb netes kihívásokkal szemben, lévén ezek melegágya általában a népszerű videómegosztó.

A legújabb őrültség például a Netflix-féle Madarak a dobozban című film szembekötős jelenetein alapuló kihívássorozat, aminek hatására már több baleset történt - volt, aki bekötött szemmel vezetett, illetve okozott karambolt -, és a Youtube most úgy gondolta, hogy itt az ideje megálljt parancsolni az efféle őrületnek.

A videómegosztó ugyanis ismertette legújabb változásait és irányelveit, melyek között a legfontosabb a kihívások háttérbe szorítása, illetve a kapcsolódó videók kivétel nélküli törlése lesz, tehát aki kihívásra buzdító felvételt tesz fel a Youtube-ra, az ne számítson rá, hogy az túl sokáig ott marad, ha az olyan feladatot tartalmaz, ami veszélyt jelent a többi nézőre vagy követőre.

Sőt mi több, a Youtube fellép az olyan felvételek ellen, melyek az emberek mentális egészségét sérthetik, ezáltal az olyan szivatásokon alapuló videók sem jelenhetnek meg többé a megosztó felületén, melyeken gyerekek traumáját rögzítették. A szabályozás már él, de a csatornatulajdonosok két hónap türelmi időt kapnak.
4 hozzászólás

Porthos

5 éve, 7 hónapja és 22 napja

Majd csinálják máshol.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 7 hónapja és 22 napja

Navégre. Mondjuk szerintem nem fog működni a szűrés, de ez más kérdés.

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 7 hónapja és 22 napja

Észbekaptak? röhögő smiley

válasz erre

betyár

5 éve, 7 hónapja és 22 napja

Pont itt volt az ideje.

válasz erre