Végre sikerült agyimplantátummal javítani az emberi memóriát

2017. november 16.
8.4501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A világ minden táján szorgosan dolgoznak azon, hogy miként lehetne javítani az emberek teljesítményét implantátumok segítségével, amivel kapcsolatban az egyik legfontosabb az Alzheimer-kór gyógyításában is szerepet vállaló agyimplantátum lenne.

A téma kapcsán még Elon Musk is indított kutatásokat, azonban nemrégiben a Dél-Kaliforniai Egyetem egyik professzora, Dong Song ért el igazi áttörést, akinek sikerült egy olyan működő agyimplantátumot fejlesztenie, ami képes volt 15 százalékkal javítani és 25 százalékkal hatékonyabbá tenni az agy memóriáját.

A speciális protézist 20 önkéntes jóvoltából már tesztelték is, beléjük speciális agyi elektródákat ültettek, amelyekből a professzor egy eszköz segítségével először adatokat tudott kinyerni az agyi aktivitásról, majd ezt a folyamatot megfordította, és képes volt stimulálni az agyat, hogy az nagyobb hatásfokkal működhessen.

Ennek a célzott stimulálásának az eredményeképpen - a véletlenszerű ráhatás nem hozott eredményt - az agy képes volt jobb teljesítményt nyújtani az emlékezőképesség és az általános memóriafolyamatok terén, vagyis Dong szerint egy neurális kódot tudott írni az agy memóriafunkcióinak kibővítéséhez, amire korábban a tudomány semmilyen formában sem volt képes.

A fenti eredmény határozott áttörést jelent, ami a jövőben elősegítheti az Alzheimer-kórtól szenvedő betegek állapotának javítását vagy szinten tartását.
5 hozzászólás

rDAVE

2 éve, 1 hónapja és 2 napja

Ilyen nekem is kellene, csak a felesleges dolgokra emlékszem, bár akkor tuti még több felesleges dolgot jegyeznék meg...

válasz erre

inkognito

2 éve, 1 hónapja és 2 napja

MIVAN???? Ez nagyon kemény.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 1 hónapja és 2 napja

Az a nem semmi! Jönnek a hibridek!

válasz erre

Huginn

2 éve, 1 hónapja és 2 napja

Nekem szerencsére csak igen kis tárterületű memóriát kellene beültetni, mert a névjegyzék nem működik túl jól a rendszeremben :-D

válasz erre

zender

2 éve, 1 hónapja és 2 napja

Na ez elég durva!

válasz erre