Végre megjelent a Debian 9 Stretch

2017. június 19.
3.9311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Közel két év telt el a Debian 8 Jessie megjelenése óta, amely idő alatt sok patch érkezett az aktuális biztonsági protokollok frissítése céljából, valamint ezalatt a több mint 700 nap alatt igyekeztek tökéletesíteni az év eleje óta várt, és végre stabil fázisba lépő Debian 9 Stretch-et.

A Debian 9 a Linux közösség talán legfontosabb frissítése a 2017-es esztendőben, hiszen a már eddig is sok disztribúció építkezett az akkor még meg sem jelent Stretch-re, ami a stabil variáns megjelenésével exponenciálisan csak nőni fog.

Az újdonság fejlesztési szakasza alatt volt idő mindenből a lehető legstabilabb és legjobb Linux megoldást implementálni, valamint a cél az is volt, hogy a legújabb, legösszetettebb hardvereket is támogatni tudja annak érdekében, hogy minél szélesebb körben használják a 9-es változatot.

Ennek érdekében mindent megtettek a fejlesztők, sőt a Debian kedvelőinek extra jó hír, hogy a következő öt évre megoldott a milyen disztribúciót használjak kérdés, hiszen a Debian Security Team és the Debian Long Term Support Team közös munkájának köszönhetően ezen idő alatt minden támogatást megkap a Stretch névre keresztelt Debian.
2 hozzászólás

VDemon

7 éve, 5 hónapja és 3 napja

A Debian kiadási ciklusa hihetetlen! röhögő smiley Két év bakker...

válasz erre

DarkZer0

7 éve, 5 hónapja és 3 napja

Nem igazán vártam, de azért kipróbálom ezt is vb-ban.

válasz erre